Türk Telekom ve İŞKUR'dan iş garantili eğitim

Türk Telekom, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliği yaparak 946 gence eğitim verecek.

14 Mart 2013 Perşembe 16:07 tarihinde eklendi.

 

İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programları kapsamında gerçekleştirilecek ‘Stajyer Eğitim Projesi’ ile iletişim sektörünün kalifiye eleman ihtiyacı karşılanacak. Proje kapsamında eğitim alacak gençlerden 473’ü, Ağustos 2013’ten itibaren Türk Telekom’da tekniker olarak istihdam edilecek. 
 
Türkiye’de işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması amacıyla çalışmalar gerçekleştiren İŞKUR ile işbirliğine giden Türk Telekom, işsizliğin azaltılması için yürütülen çalışmalara, hayata geçireceği eğitim programıyla destek verecek. Türk Telekom’un 12 Bölge Müdürlüğü’nde 6 ay sürecek işbaşı eğitimlerine katılacak adaylar, 2 bin 500 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmeler sonucu tespit edildi. 
 
Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türk Telekom, tecrübe ve bilgi birikimini gelişmiş teknolojiyle harmanlayan, Türkiye’yi en yeni teknolojilerle tanıştırmayı gelenek edinmiş bir şirket. İŞKUR’la hayata geçirdiğimiz bu proje ile de sektörün ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı hedefliyoruz.” dedi. Özelleştirmenin ardından 10 bin kişiye istihdam sağlayan Türk Telekom’un, telekomünikasyon sektörünün istihdam lideri ve teknoloji okulu olduğunu vurgulayan Kutlu, “Proje kapsamında Türkiye’nin her yerinde telekomünikasyon sektörüne kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Ayrıca bu gençlerimize yaşadıkları illerde iş olanağı sağlıyoruz.” diye konuştu. 
 
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı da kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını istediklerini kaydetti. 

CİHAN