Türk Telekom yüzde 6,4 büyüdü

İletişim ve yakınsama teknolojileri grubu Türk Telekom, 2012 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı.

Türk Telekom yüzde 6,4 büyüdü
07 Şubat 2013 Perşembe 00:05 tarihinde eklendi.

 

Grubun gelirleri bir önceki yıla oranla yüzde 6,4 artarak 12,7 milyar TL’ye ulaştı. 2012 yılında konsolide olarak 2,4 milyar TL yatırım gerçekleştiren Türk Telekom Grubu, altyapı çalışmalarına hız vererek FTTC (saha dolabına kadar fiber) ile ulaşılan 4 milyon haneye ek olarak FTTH/B (eve/binaya kadar fiber) ile 1,9 milyondan fazla haneye fiber altyapısı sağladı.
 
Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, Türk Telekom’un 2012 Yıl Sonu sonuçlarına dair şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Türk Telekom Grubu 12,7 milyar TL gelir ile tarihi bir rekora imza attığı 2012 yılında yüzde 6,4 büyüyerek güçlü bir finansal ve operasyonel performans gösterdi. Sabit ve mobil tarafta başarılı operasyonel performansımızı sürdürdük; Grup FAVÖK 5,1 milyar TL’ye yükseldi, FAVÖK marjı ise yüzde 40 seviyesinde korundu. Net gelirimiz yıldan yıla yüzde 27 büyüdü ve 2,6 milyar TL’yi aştı. Büyüme ivmesini sürdürmek ve müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için toplam 2,4 milyar TL yatırım yaptık. 2012 yılında sınıfının en iyisi olan sabit genişbant şebekemizi özellikle de fiber altyapıya yaptığımız yatırımlarla dönüştürmeye devam ettik. Türkiye’de fiber şebekenin lideri olarak 1,9 milyon haneye ulaşan fiber altyapımız ile süper hızlı geniş bant hizmetleri sunmaya başladık ve bunun sabit altyapımızın tüm ülkeyi kapsadığını gösteren önemli bir başarı olduğunu düşünüyoruz."
 
Perakende internet servis sağlayıcıları TTNET'in müşterilerine yüksek hızda internet, televizyon, mobil geniş bant ve Wi-Fi hizmeti içeren eşsiz çoklu oyun paketleri sunduğunu aktaran Kanafani, "TTNET’in yenilikçi tarifeleri sayesinde, müşterilerimiz artık ortak kotalı internet paketi alabiliyor ve ne zaman isterlerse hem sabit hem de mobil geniş bantta kullanabiliyorlar. Türkiye’nin lider IPTV servisi Tivibu’nun popülaritesini artırmasından memnuniyet duyuyoruz. Kısa zaman önce Tivibu’yu çeşitli Avrupa futbol liglerinden yeni içerikler ekleyerek zenginleştirdik." dedi. 
 
Kanafani, mobil şirketleri Avea'nın yüzde 13 büyüyen gelir ve yüzde 28 büyüyen FAVÖK ve yanı sıra 730 bin net yeni müşteri ile 2012 yılında çok başarılı bir performans sergilediğini kaydetti. Hem ses hem de data segmentinde güçlü performans gösteren Avea’nın gelirinin 3,5 milyar TL ile rekor seviyeye ulaştığını dile getiren Kanafani, mobil data gelirlerinin pazardaki en yüksek büyüme oranını elde ederek yüzde 79 büyüdüğünü, 2012 yılında kalite ve verimliliği desteklemek için mobil ağ ve kanallara 750 milyon TL’den fazla yatırım yaptıklarını belirtti. 
 
Kanafani, "2013 yılında hem mobil hem de sabit operasyonlarımızda büyümeyi hedefliyoruz. Türk Telekom Grubu olarak Türkiye telekom pazarındaki lider konumumuzu sürdürmek için yakınsama stratejileri ve grup sinerjilerine odaklanıyoruz. 2012 yılındaki başarılı performansımız için Türk Telekom Grubu ailesinin her bir üyesine ve ayrıca Türk Telekom Grubu’nun artan başarısına destek ve katkıları nedeniyle müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. 

CİHAN