Türk Yıldızları 11 Ekim’de Mudanya’da özel gösteri yapacak

Dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları, Mudanya Mütarekesi’nin 92. yıldönümü kutlamaları kapsamında 11 Ekim’de Bursa'nın Mudanya ilçesinde özel gösteri sunmaya hazırlanıyor.

Türk Yıldızları 11 Ekimde Mudanyada özel gösteri yapacak
27 Ağustos 2014 Çarşamba 15:05 tarihinde eklendi, 1.084 kez okundu.

Dünya'nın sayılı süpersonik akrotimlerinden biri olan ve eğitim uçuşlarını Konya’da gerçekleştiren Türk Yıldızları, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli duraklarından biri olan Mudanya’da 11 Ekim 1922 tarihine barışa giden yolu açan Mudanya Mütarekesi’nin 92. yıldönümü dolayısıyla özel bir gösteri sunacak.

Yapılması planlanan gösteriyle ilgili teknik konuları görüşmek üzere Mudanya Kaymakamlığı’nda toplantı düzenlendi. Kaymakam Orhan Çiftçi nezaretinde gerçekleşen toplantıya Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Sülün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Fatih Acar, THK Mudanya Şube Başkanı Gürsel Akengin ile yetkililer katıldı.

GÖSTERİ 6 UÇAKLA YAPILACAK

Toplantıya Hava Binbaşı Bülent Savaş ile katılan Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu, Türk Yıldızları'nın yuvasının Konya olduğunu belirterek, bu sene özellikle Mudanya’da büyük katılımla hem 11 Ekim’in önemini vurgulamak, hem de savaşmadan masa başında kazanılan barış zaferini gökyüzüne kazıyabilecekleri bir gösteriye imza atmayı arzuladıklarını söyledi. 11 Ekim’de 6 uçakla yapacakları gösteri uçuşuna yüksek katılımın olmasını beklediklerini kaydeden Koltukoğlu, “Bu bir uçak tanıtım gösterisi değil. Koreografisi olan bir gösteri. O nedenle ‘ben bunu evimin balkonundan seyrederim’ algısından öte halkın, gösterilerin yapılacağı alanda izlenmesi sağlanmalıdır” dedi.

Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ve Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise, gösteri üzerinde hassasiyetle durduklarını dile getirdi. Kaymakam Çiftçi, “Katılımı geniş tutmak adına yer ve zaman noktasında hava şartları da müsaade ederse, halkımız da Türk Yıldızlarıyla böylesine önemli bir günde buluşmanın gururunu yaşar” diye konuştu. 


CİHAN