Türk Yıldızları nefes kesti

Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları ekiplerinin yaptıkları gösteri, ilgiyle izlendi.

Türk Yıldızları nefes kesti
26 Mayıs 2012 Cumartesi 22:11 tarihinde eklendi, 2.086 kez okundu.

 

Side Belediyesi'nin desteğiyle akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün organize ettiği, bu yıl ikincisi gerçekleşen hava gösterisi, paraşüt atlayışı ve paramotor uçuşlarıyla başladı. 
     
Model helikopter gösterilerinin de yapıldığı hava gösterisinde, Ali İsmet Öztürk, akrobasi uçuşu gerçekleştirdi. Öztürk, kendi tasarımı olan 407 beygir gücündeki uçağı 'Mor Menekşe' ile Side semalarında gösteri sundu. Öztürk, Side sahilinde kurulan 6 metre yüksekliğindeki iki direk arasında bulunan ipi, alçak uçuşla koparmayı başardı. 
   
Antalya Havalimanı'ndan kalkan Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları uçakları da muhteşem bir gösteri sundu. Yüzbaşı Fatih Batmaz'ın kullandığı F-16 uçağı ses duvarını aşarak izleyenlere unutulmaz bir an yaşattı. 
     
Türk Yıldızlarının yaptıkları akrobasi hareketleri, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazandı. 
     
Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl gösterilere kısıtlı sayıda uçağın katıldığını, ancak bu yıl Solo Türk ve Türk Yıldızları ekiplerinin gösteri yaptığını söyledi. 
     
Havacılık sektörünün çok önemli olduğunu vurgulayan Uçar, ''Etkinliği, insanlara ve gençlerimize havacılığı tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenledik. Gösterileri her yıl gerçekleştirmek istiyoruz'' dedi. 
     
Side sahilindeki gösteriler, yarın da devam edecek.