Türkan Şoray, kadın mahkumları ziyaret etti

Sinema sanatçısı Türkan Şoray, Sakarya L Tipi Cezaevi'nde adının verildiği salonun açılışında kadın mahkumları ziyaret etti.

Türkan Şoray, kadın mahkumları ziyaret etti
22 Şubat 2013 Cuma 20:51 tarihinde eklendi, 1.102 kez okundu.

 

Türk sinamasının 'Sultan' lakaplı sanatçısı Türkan Şoray, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kültür etkinlikleri çerçevesinde kente geldi. Şoray, başrolünde oynadığı 'Cemile' isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı Sakarya L Tipi Cezaevi'ni ziyaret etti. Ünlü sanatçı, adının verildiği salonun açılışını yaptı. 
 
Cezaevi Müdürü Metin Sönmez, kurumdaki hükümlü ve tutukluların isteği doğrultusunda idare kurulu kararıyla salonun ismini Türkan Şoray salonu olarak adlandırdıklarını ifade etti.
 
Türkan Şoray ise konuşmasında, cezaevini ziyaret ettiği için mutlu olduğunu söyledi. Cezaevini ziyaret edip etmeyeceğinin sorulduğunda hiç düşünmeden 'evet' cevabını verdiğini kaydeden Şoray, "Hepinizi yüreğinizden öpüyorum, sevgiyle. Çok entresan yıllar önce 'cemile' diye bir dizim vardı. Orada Cemile'nin başına gelenler, hayat şartlarının ona sürüklediği kötü durum tutuklanması, hayatını yıllarca cezaevinde sürdürmesi ve çıkışı anlatılıyordu. Çevirdiğim filmlerde oynadığım kadınlar, zorlu hayat şartlarında, o kaderin onlara yazgısı belki kendi iradeleri dışında başına gelen olaylar ve istemeden yaşadıkları ben bütün filmlerde bunları hep canlandırdım. Cemile'de öyle bir kadındı. Kapıdan çıkış sahnem çekilmişti. O tesadüfe bakın ben unutmuştum buraya gelirken yolda 'Türkan filmini burada çevirmiştik' dediler. İnanılmaz bir tesadüf. Sizleri o kadar iyi anlıyorum ki 'Hepiniz bensiniz. Ben sizim. Ben de size kalbimden gülümsüyorum. Bundan sonraki yaşamınız inşallah çok çok güzel olsun. Arzu ettiğiniz gibi olsun. Mutluluk dolu olsun. Hepinizin hayat hikayesi mutlaka birer film olur. Öyle zannediyorum. Kalbimin bir kısmını sizlerle bırakıp gideceğim buradan. Benim ismin belki burada sizlere bir umut, ışık olur." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Başsavcı vekili Haydar Memiş ve Cezaevi Müdürü Sönmez, Şoray'a mahkumların yaptığı el işi ürünleri hediye etti.
 
Ünlü sanatçı mahkumların yaptığı el işlerini alırken duygulu anlar yaşadı. Ziyaretin ardından kadın mahkumların arasına katılıp onlara sarılan Şoray, bol bol fotoğraf çektirdi.

CİHAN