Türkan Şoray, Kosova'da

Türk sinemasının ünü yurt dışına taşan isimlerinden Türkan Şoray, sevenleriyle buluşmak üzere geldiği Kosova'da, kadın Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri ile görüştü.

Türkan Şoray, Kosovada
24 Aralık 2012 Pazartesi 16:38 tarihinde eklendi, 1.763 kez okundu.

 

Aynı zamanda Kosova'da düzenlenen 6. Türk Sinema Haftası'nın açılışına da katılacak olan ünlü sanatçı, başkent Priştine'de, Kosova Başbakan yardımcısı Edita Tahiri'yi ziyaret etti. Sanatçı Türkan Şoray'la bir süre sohbet eden Edita Tahiri, ziyarette yaptığı konuşmada, "Kosovalılar için Türkan Şoray'ın, sadece Türkiye'nin değil dünyanın divası olduğunu" söyledi. 
 
Sanatçıyı Kosova'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Tahiri, "Biz Türkan hanımın filmleriyle yaşadık, üzüntülerini ve sevgisini beraber paylaştık. Kadının gücünü ondan gördük ve bu yüzden kendisini Kosova'da görmekten büyük sevinç duyuyoruz" dedi. 
 
"Asıl kadının gücünü Kosova'nın gösterdiğini" dile getiren Türkan Şoray da bağımsızlığını yeni kazanan Kosova'da, cumhurbaşkanlığı ve başbakan yardımcılığının kadınlara teslim edilmesinin aslında bu ülkenin ne kadar demokrat olduğunu gösterdiğini ifade etti. 
 
"Türk sinemasının Sultanı" Türkan Şoray, Kosova ziyareti kapsamında bu akşam, geleneksel olarak düzenlenen 6. Türk Sineması Haftası'nın açılışına katılacak, başkent Priştine ve Prizren kentlerinde sevenleriyle buluşarak "Sinema ve Ben" adlı kitabını imzalayacak.