Türkan Şoray’dan akil insanlara destek

Türk sinemasının önemli isimlerinden Türkan Şoray, 'Akil İnsanlar' içerisinde çalışmalarını yürüten Kadir İnanır'a atıfta bulunarak, “Onları tabi yakından takip ediyorum ve iyi niyetlerine, yürekten çabalarını çok takdir ediyorum.” diyerek çözüm sürecine destek verdi.

Türkan Şoraydan akil insanlara destek
08 Mayıs 2013 Çarşamba 18:17 tarihinde eklendi.

 

Zirve Üniversitesi’nin davetlisi olarak Gaziantep’e gelen Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray öğrencilerin sorularını cevapladı. Ünlü sanatçıya, başta Kadir İnanır olmak üzere sanatçı arkadaşlarının bazılarının Akil İnsanlar Heyeti'nde olduğu hatırlatılarak, çözüm süreciyle ilgili fikirleri soruldu. 
 
Akil İnsanlar'ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Şoray, heyet içerisinde bulunan sanatçıların çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, “Bir kere onlar benim canım arkadaşlarım. Onlar benim yol arkadaşım, can arkadaşım, meslektaşım. Onları tabi yakından takip ediyorum ve iyi niyetlerine, yürekten çabalarını çok takdir ediyorum. İnşallah bu barış süreci hepimizin arzu ettiği gibi en iyi şekilde en kısa zamanda çözümlenir hepimizin temennisi bu.” dedi.
 
Sanatçıların ve siyasetçilerin görevinin aynı olduğunu dile getiren Şoray, şunları ifade etti: “Zaman zaman siyaset o kadar önemli ki. Zaman zaman ülkesini seven biri olarak belki ütopya benim için belki hayal kurduğum oldu. Ben Başbakan olsam, milletvekili olsam şunu yaparım, bunu yaparım. Bunlar hep benim içimde vardı. Herkeste vardır bu.

Aslında sanatçıların ve siyasetçilerin görevi aynı. Nedir görevi? Sen söyle, ikisini de birleştiren ne, toplumun mutluluğu için. Sanat da toplumu mutlu etmek içindir. Sanatçılar, siyasetçilerin de görevi nedir? Toplumu mutlu etmek. Aslında ikisi de çok yakın şeyler birbirine. Hayatta sevginin önemini herkes anlasa bugün dünyamız ve ülkemiz çok daha mutlu olurdu, yaşardı.”

Söyleşinin ardından Şoray, öğrencilerle teker teker fotoğraf çektirdi.

CİHAN