Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için Bilimkurgu filmleri:

Bilim kurgu, yakın ya da uzak gelecek ile ilgili hikayelerin bugün olası olmayan, bilim ve teknoloji unsurlarını kullanarak bir kurgu oluşturulmasıdır.

Türkanime ve anime izlemeyi sevenler için Bilimkurgu filmleri:
06 Mart 2019 Çarşamba 09:36 tarihinde eklendi, 1.872 kez okundu.

Bilim kurgu, yakın ya da uzak gelecek ile ilgili hikayelerin bugün olası olmayan, bilim ve teknoloji unsurlarını kullanarak bir kurgu oluşturulmasıdır. Bu kurgu, bazen geçmişle de alakalı olabilir. Türkanime ve anime izleyicilerinin izlemek isteyecekleri, bilimkurgu türüne örnek,  çok iyi kurgulanmış iki anime seçtim. Bilimkurgu filmleri, içinde genellikle fantastik, korku ve aksiyon türleri de içerir. Bu yüzden de Türkanime ve anime izlemeyi seven insanlar, bilimkurgu filmlerini izlemekten çok keyif alırlar.

    
Fullmetal Alchemist

    
Simya, değersiz maddeleri altına çevirme, bütün hastalıkları iyileştirme çabasıdır. Türkanime ve anime izleyicileri için seçtiğim bu ilk bilim-kurgu filmi, simyaya tam bilmeden başlandığı zaman, insanın başına ne gibi olaylar gelebileceğini çok güzel anlatan bir film.

    
Filmin konusu, Edward Elric ve Alphonse Elric adındaki iki kardeş arasında geçiyor. Bu iki kardeş çok küçükken annelerinin ölümüne şahit olurlar. Annelerini diriltmek için, Simya bilimini kullanmaya karar verirler. Bu iki kardeşin gözden kaçırdıkları bir şey vardır. İnsan ruhunu değiş tokuş etmek o kadar kolay değildir. İnsan ruhunun karşılığında, eş değer bir şey vermeden istediğiniz varlığın ruhunu geri alamazsınız. Simya deneyleri yaptılar ve bu deney sırasında büyük kardeş Edward kolunu, küçük kardeş Alphonse ise bedeninin tamamını kaybeder. Deneyin sonucu ne yazık ki korkunç sonuçlara yol açar. Anneleri tanınmayacak bir yaratık haline gelir. Büyük kardeş Elric, başaramayacaklarını anlar, fakat iş işten geçmiştir. Küçük kardeşini geri kazanabilmek için, bacağını feda eder. Alphonse Elric artık büyük bir zırh içerisinde yaşamaya mahkum edilen, bir ruhtan ibarettir ve hayatı da zırhın içerisindeki Edward’ın kanıyla çizilmiş mühre bağlıdır. Büyük kardeş Elric ise koluna ve bacağına automail adında mekanik uzuvlar yaptırtır. Ancak Edward, kendi içindeki suçluluk duygusundan bir türlü kurtulamaz. Çünkü hem annesini kaybetmiştir, hem de kardeşinin bir zırh içerisinde yaşamaya mahkum olmasına sebep olmuştur. Tüm bu olanlardan sonra Elric kardeşler, kendi evlerini yakarlar ve bedenlerine kavuşmanın yollarını aramak için, oradan ayrılarak maceraya atılırlar. Filmde üzerinde durulan ve yaşantımızda da tecrübe ettiğimiz “İnsanlar bir şey feda etmeden, hiçbir şey elde edemezler” sözü insanı derin düşüncelere sevkeden bir sözdür ve  bu sözden yola çıkarak diyorumki; Türkanime ve anime izlemeyi sevenlerin ders çıkaracakları ve onların düşünmelerini sağlayacakları izlenmesi gereken bir film.

    
Code Geass: Hangyaku no Lelouch 

    
Türkanime ve anime izle emeyi sevenlere konusunu anlatacağım ikinci film, içinde aksiyon sahnelerinin de bulunduğu bir bilimkurgu filmi. Konusu, 10 Ağustos 2010’da Britanya İmparatorluğu Japonya’ya savaş açar. Britanya İmparatorluğu en yeni silahı olan “Knightmare Frame”e Japonya’ya karşı kullanır ve ülke istila edilir. Japonya’nın adı değiştirilir, “Alan 11” olur ve vatandaşlarına da “11’ler” denir. O sırada Japonya’da yaşayan Britanyalı Lelouch adında bir çocuk, Britanya’yı yok edeceğine yemin eder. Savaştan yedi yıl sonra, Lelouch lisede okumaya başlar. İçinde askeri sır barındıran kamyonu çalan teröristler yoldan çıkarlar ve Lelouch kontrol etmek için kamyonun yanına gider. Kamyonun içinden gelen bir ses duyar içine bakmak ister ama içeride mahsur kalır ve kamyon hareketlenir. Onu çocukluk arkadaşı olan Suzaku yakalar. Bu sırada kamyonda kapalı bir bölme açılır ve bir kız çıkar. Peşlerinde Britanya özel kuvvetleri vardır. Olayın olduğu yere gelen Britanya askerleri Lelouch ve kızı yakalar. Leouch’un vurulmasına engel olmak isteyen çocukluk arkadaşı Suzaku ve gizemli kız da Britanya askerleri tarafından vurulurlar. Kız ölmeden önce Lelouch’a özel bir güç “GEASS” verir. Lelouch, bu gücü Britanya İmparatorluğu’nu yok etmek için kullanmaya ve yeminini gerçekleştirmeye kararlıdır. Aksiyon, askeri, bilimkurgu, süper güçler, dram, mecha içerikli olan bu film Türkanime va anime izlemeyi sevenlerin heyacanla izleyecekleri bir film.

    
Size bugün önerdiğim iki bilimkurgu filmi heyecanla izlemek isteyeceğiniz iki film. Türkanime ve anime izleyicilerine iyi seyirler diliyorum.