Türkçe konuşunca saldırıya uğradılar

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te dün akşam saldırıya uğrayan Makedonyalı iki üniversite öğrencisinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

03 Aralık 2012 Pazartesi 19:06 tarihinde eklendi.

Üsküp Üniversitesi Beyin Cerrahisi Kliniği Müdürü Aleksandar Çaparovski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sırasında ağır yaralanan öğrencinin hayati tehlikeyi atlattığını, sağlık durumunun şu anda iyi olduğu söyledi. Çaparovski, "Hastamız küçük bir beyin kanaması geçirdi. Şu anda durumu iyi, fakat bir hafta kadar hastanemizde kalacak. Yaptığımız müdahale sırasında kafasına sert bir cisimle vurulduğunu tespit ettik" dedi.

 
Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer de olayda yaralanan öğrenci İ.A'yı hastanede ziyaret etti.
 
Ziyaret sonrasında açıklama yapan Kenan Hasip, yaşanan olayın "üzücü ve acımasız" olduğunu, bu olayı gerçekleştirenlerin en kısa zamanda yakalanacaklarına inandığını söyledi.
 
Büyükelçi Gürol Sökmensüer de "Derin üzüntü duyduğumuz bir olay. Son sınıfta okuyan, eğitimden başka derdi olmayan iki Türk çocuğu. Olayı duyar duymaz geldik ve çocuklarımızı ziyaret ettik. Üzgünüm. Hem aileleri hem gençlere hem de tüm topluma geçmiş olsun diyorum" dedi.
 
Saldırıya uğrayan öğrencilerin kaldığı özel yurdun sorumlusu Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki ise iki öğrencinin de hem üniversite eğitiminde başarılı hem de yurtta kurallara uyan sakin ve ahlaklı çocuklar olduklarını söyledi. Baki, "İki kardeşimizin başına böyle bir olayın gelmesi bizi üzdü. Özellikle Türkçe konuştukları için saldırıya uğramaları bizleri daha derinden üzüyor. Temennimiz Makedonya'da bu tür gerginliklerin olmaması. Türkler bu ülkenin en sadık vatandaşları. Türkler'e gereken saygı ve samimiyetin gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu. 
 
Başkent Üsküp'te üniversite öğrencisi olan Türk asıllı M.Ş. (22) ve İ.A. (21), "Türkçe konuştukları için" dün akşam saatlerinde 7-8 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı.