Turkcell'den ihale açıklaması

Turkcell, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bugün gerçekleştirilen ihale hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a açıklama yaptı.

Turkcellden ihale açıklaması
17 Ocak 2013 Perşembe 21:15 tarihinde eklendi.

 

Turkcell, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bugün gerçekleştirilen ve mobil iletişim altyapısı bulunmayan nüfusu 500'ün altında olan 1.799 yerleşim yerinde kapsama sağlanması ve 3 yıl işletilmesine ilişkin ihale hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'a açıklama yaptı. Açıklamada, en düşük teklif olan KDV hariç 312,77 milyon TL verdiklerini belirten şirket, şunlara yer verdi:
 
"Yapılacak yatırım ve işletim giderleri, ihale bedeli kapsamında Bakanlık nezdindeki evrensel hizmet fonundan karşılanacaktır. İhale kapsamında belirlenen yerleşim bölgelerinde, sadece bu yerler için geçerli olmak üzere, diğer işletmecilerin de bölgedeki müşterilerinin kullanabileceği bir altyapı tesis edilecektir. İlgili ihale süreci, ihale komisyonunun değerlendirmesini tamamlaması ile önümüzdeki günlerde sonuçlanacaktır. Turkcell olarak, nüfusa göre yüzde 99,17 oranındaki kapsamamız ve her geçen gün artan yaklaşık 32.500 iletişim ünitesi sayımızla, kapsamadaki gücümüzü artırarak devam ettireceğiz."

DHA