Turkcell’e Ak Parti’den atama

Sermaya Piyasası Kurulu (SPK) tarafından Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanan AK Parti’nin Ar- Ge’den sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli “Turkcell’in dönen çarklarını yağlamaya gidiyorum” dedi.

Turkcelle Ak Partiden atama
16 Ağustos 2013 Cuma 12:19 tarihinde eklendi.
SPK, Turkcell’in 11 Mart 2013 tarihinde atanmış olan üç bağımsız yönetim kurulu üyesine ilaveten, kurulda görev süreleri dolan ve yerlerine genel kurulca yenileri seçilmeyen üyeliklere Mehmet Bostan ve Bekir Pakdemirli’yi atadı. AK Parti’nin Ar-Ge’den sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Bekir Pakdemirli, 2011 genel seçimlerinde 6’ncı sıradan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. 
 
Eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli’nin oğlu olan Bekir Pakdemirli’nin adı, yerel seçim öncesi Bornova ve Bayraklı belediye başkan adaylığı için geçiyordu. 
 
ESKİ BAKANLARLA ÇALIŞACAK
 
Turkcell’de yönetim kurulu üyesi olan eski bakanlardan Hilmi Güler ve Atilla Koç’la birlikte çalışacak olan Bekir Pakdemirli, atamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Bekir Pakdemirli, şunları söyledi:
 
“Turkcell’de çarkın düzgün işlemesi için katkı koyacağım. Şirketin dönen çarklarını yağlamaya gidiyoruz. 90 bin hisse sahibi var. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık giderildiğinde kendi yönetimlerini oluşturacaklardır. Benimki icracı bir görev değil, yönetim kuruluna katılacağım, ancak Turkcell’de biriken çok iş var. İlk zamanlarda İstanbul’a sık gitmem gerekebilir. Ak Parti’deki görevim benim yaklaşık 10 görevimden biri. Turkcell’deki görevimin siyaseti engelleyeceğini düşünmüyorum.” 
 
AMATÖR PİLOT
 
Aile şirketi olan Adres Danışmanlık’ta baş denetçilik yapan Bekir Pakdemirli, çok uluslu Kanada firması olan McCain’de müdürlük yapıyor. Kurumsal finansman, halka arz danışmanlığı ve yeniden yapılandırma konularında şirketlere danışmanlık da yapan Pakdemirli, evli, iki çocuk babası, İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyor. Amatör pilot olan Pakdemirli rafting ve sörf de yapıyor.