Türker'den hükümete erken seçim çağrısı

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Manisa'da partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, hükümete erken seçime çağrısı yaptı.

Türkerden hükümete erken seçim çağrısı
09 Haziran 2013 Pazar 19:11 tarihinde eklendi.
Türker, "Erken seçime gidelim bakalım. O yüzde 50 senin arkanda duruyor mu yoksa seni terk etti mi?" diye konuştu.
 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Manisa İl Teşkilatı'nın seçimli kongresine katıldı. Öğretmenevinde yapılan kongreye CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, DSP Aydın İl Başkanı Cemil Köroğlu ve delegelerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. DSP Manisa İl Teşkilatı'na yeni üye olan 10 kişinin parti rozetlerini Genel Başkan Türker taktı. 

Konuşmasında Taksim Gezi Parkı'nda başlayıp birçok kente yayılan gösterilere değinen Türker, "Türkiye şu anda yanıyor. Türk milliyetçiliğinin yok olduğunu görenler sokağa fırladı, tepki koydu. Kadınlar da tencere ve tavaya kepçe vurmaya başladı. Bu hükümet, tencereye, tavaya neden vurulduğunu hala anlayabilmiş değil. Dünyadaki protestolarda tencere tavaya vurulmaya başlanıyorsa, orada ekonomik sıkıntı var demektir. Ama hala bir empati yapmadılar" diye konuştu.
 
Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen 15 Mayıs'ta ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmeye de değindi. Türker, "Başbakan'a, Obama fırça attı. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Başbakanı, yanındaki Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Obama ile yardımcısından fırça yemiş durumuna düştük. Ayın 15'inde Amerika'da ne oldu? Fırça yedikten sonra 16 Mayıs sabahı Türkiye'de yatırımları bulunan yabancı yatırımcılar paralarını dolara çevirmeye başladı. Kur fiyatları çıkmaya başladı. 16 Mayıs'tan itibaren Türkiye'de yatırımlar duraklama devrine girdi ve yatırımcılar kaçmaya başladı" dedi.
 
ERKEN SEÇİM İSTEDİ
 
Türker, "Erken seçime gidelim. Bakalım o yüzde 50 senin arkanda duruyor mu yoksa seni terk etti mi? Bunu hiçbir siyasi parti gündeme getirmiyor. Parti liderleri bile 'İstifa et' diyor. seçime gidelim demiyor" diye konuştu. Parti olarak gelecek yerel seçimlere de mutlaka girmeleri gerektiğini belirten Türker, herhangi bir partiyle işbirliği içinde olmayacaklarını ve her beldede aday çıkartacaklarını dile getirdi.
 
BÖLME GİRİŞİMİ İDDİASI
 
Başbakan Erdoğan'ın 15 ve 16 Haziran'da yapacağı mitinglerle ilgili konuşan Türker, "Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi bölme girişiminin gündeme geleceği iki gündür. Bunun birincisi 15 Haziran'da Ankara'da, ikincisi 16 Haziran'da yapacağı büyük mitingtedir. Bu mitinglere büyük olasılıkla taşıma adamlar getirecektir. Bunlar paralı adamlar olacaktır. Eli sopalı adamlar olacaktır ve bazı yerlere hücum etmeleri sağlanacaktır" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından kongrede geçen döneme ait hesap ve faaliyet raporu oylandı. Oylamanın ardından 71 delegeden 65'i kongreye gelerek oy kullandı. 2.5 ay önce Genel Merkez tarafından atanan Mesut Öztürk, 65 delegenin tamamının oyunu alarak İl Başkanı seçildi.

DHA