Türkeş'ten 'saldırı' açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, MHP Genel Merkezi'ne araçlı bir saldırı girişimi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türkeşten saldırı açıklaması
24 Ağustos 2013 Cumartesi 15:19 tarihinde eklendi.
Türkeş, açıklamasında, "Demokrat bir siyasî iktidarın en mühim vazifelerinden birisi, hiç kuşkusuz, muhalefet partilerinin genel merkezlerini, yöneticilerini ve mensuplarını devlet gücüyle korumaktır. Söz konusu güvenliği temin edemeyen ve dahi ihmal eden bir iktidarın demokrasiden ne anladığını bu vesileyle Türk kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifalerine yer verdi.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş'in yaptığı yazılı açıklama şöyle; 
 
"24.08.2013 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ ve beraberindeki heyetin gerçekleştirilecek "Türkçe Mitingi" için Konya'ya hareket etmesinden hemen önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'ne araçlı bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Medyanın ve kamuoyunun malûmu olduğu üzere, özellikle son dönemlerde Sayın Başbakan ve AKP yöneticileri her fırsatta muhalefet partilerini hedef alan beyanatlar vermekte ve halkımızın bir kısmını galeyana getirmeyi amaçlamaktadırlar. Barış ve hoşgörü merkezi olan Konya İlimiz, AKP'nin kendini kuvvetli gördüğü ve çoğu zaman güç gösterisi yapmaya yeltendiği güzide İllerimizden birisi konumundadır. Buna rağmen partimizin Konya'da yapacağı bir mitingin, iktidarı niçin bu denli rahatsız ettiği, üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur. Demokrat bir siyasî iktidarın en mühim vazifelerinden birisi, hiç kuşkusuz, muhalefet partilerinin genel merkezlerini, yöneticilerini ve mensuplarını devlet gücüyle korumaktır. Söz konusu güvenliği temin edemeyen ve dahi ihmal eden bir iktidarın demokrasiden ne anladığını bu vesileyle Türk kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

CİHAN