Turkish Airlines Euroleague maç programı

Turkish Airlines Euroleague Top 16’da ilk 7 haftanın ardından temsilcilerimiz gruplarındaki rövanş maçlarına çıkıyorlar.

20 Şubat 2013 Çarşamba 23:53 tarihinde eklendi, 1.503 kez okundu.

 

Top 16'da 7. maçlarının oynanmasının ardından yol yarılanırken, geçen hafta aynı grupta yer aldığı Beşiktaş’ı yenerek galibiyet sayısını ikiye çıkaran Fenerbahçe Ülker, bu hafta ise güçlü rakibi Barcelona Regal ile karşılaşacak. Beşiktaş’ın BC Khimki’ye konuk olacağı haftada Anadolu Efes ise galibiyet serisini CSKA Moskova maçıyla sürdürme peşinde.
 
Top 16’daki ilk 7 maçında elde ettiği 2 galibiyetle, F Grubu’nun 7. sırasında bulunan Fenerbahçe Ülker, 21 Şubat Perşembe günü saat 19:45’te grup lideri Barcelona Regal’i konuk edecek. Son 16’daki ilk maçında sarı-lacivertlileri 100-78 mağlup eden Katalan ekip, ilk 7 maçında sadece 1 mağlubiyet aldı. 
 
Son haftalardaki performansıyla takımının lideri konumuna gelen ve 21.7 sayı ile hem takımının hem de Top 16 maçlarının en skorer oyuncusu olan Bojan Bogdanovic, Barcelona Regal’in çok zorlu bir rakip olduklarını bildiklerini belirtirken, “Şu anda Avrupa’nın en formda takımı ile oynayacağız. Bu maçta en kritik nokta savunmamız olacak; onları 90 sayının üzerine çıkarmamalıyız. O zaman galip gelme şansımız olur.” şeklinde konuştu.
 
F Grubu’ndaki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ise 22 Şubat Cuma akşamı TSİ 17.30’da BC Khimki ile karşılaşacak. Top 16’da henüz galibiyeti olmayan siyah-beyazlılar, İstanbul’daki ilk maçta rakibine 75-80’lik skorla mağlup olmuştu. Geçen hafta Fenerbahçe Ülker karşısında galibiyete çok yaklaşan ama son çeyrekteki oyunuyla maçı kaybeden Beşiktaş’ın son 8 için matematiksel olarak şansı devam etse de antrenör Erman Kunter, bu maçtan sonra, “Kazansaydık çeyrek final için şansımız devam edecekti ama şimdi bunun çok azaldığını söyleyebilirim. Kalan 7 maçın 6’sını kazanmamız, çok ekstra galibiyetler almamız gerekiyor ama yapacak bir şey yok oynamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.
 
Avrupa’da şu andaki en formda takımlardan biri olarak dikkat çeken Anadolu Efes ise Top 16’nın ilk maçında aldığı CSKA Moskova mağlubiyetinin ardından 6 maçlık galibiyet serisiyle E Grubu’nun zirvesine yerleşmişti. 22 Şubat Cuma günü saat 20.00’de evinde Moskova temsilcisiyle karşılaşacak olan lacivert-beyazlılar, hem rövanşı almak hem de galibiyet serisini sürdürmek istiyor. 
 
Geçen hafta Top 16’nın tek namağlup takımı Real Madrid’i deviren Anadolu Efes, daha önce rakibine karşı oynadığı 18 maçın, sekizinde sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Temsilcimizin başantrenörü Oktay Mahmuti, “Henüz yarı yoldayız. Bundan sonrasında aynı ciddiyet ve kararlılıkla devam etmemiz gerekiyor” diyerek son 8 yolunda ne kadar istekli olduklarını bir kez daha vurguladı.
 
Turkish Airlines Euroleague Top 16'da 8. haftanın programı şu şekilde;
 
Yarın
 
19.45 Fenerbahce Ülker - Barcelona Regal
21.05 Maccabi Electra - Montepaschi Siena
21.45 Brose Baskets - Unicaja Malaga
21.45 Zalgiris Kaunas - Panathinaikos
 
22 Şubat Cuma
 
17.30 BC Khimki MR - Beşiktaş
20.00 Anadolu Efes - CSKA Moscow
21.00 Olympiacos Piraeus - Caja Laboral
21.45 Real Madrid - Alba Berlin

CİHAN