Turkish Airlines Eurolegaue’de Türk gecesi

Turkish Airlines Euroleague’in 7. haftasında aynı grupta yer alan Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş karşı karşıya gelirken Anadolu Efes de güçlü rakibi Real Madrid’i ağırlayacak.

13 Şubat 2013 Çarşamba 23:55 tarihinde eklendi.

 

Top 16 E Grubu’nda oynadığı son beş maçından da galibiyetle ayrılan temsilcimiz Anadolu Efes, yarın Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Top 16 maçlarında henüz yenilgi ile tanışmayan zorlu rakibi Real Madrid’i konuk edecek. Saat 21.45’te başlayacak olan karşılaşma NTV Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek.
 
Bu zorlu maç öncesinde istatistiklere baktığımızda Anadolu Efes 16 haftanın ardından maç başına 8.0 top çalma ile Zalgiris Kaunas ile birlikte zirvede yer alıyor. Lacivert beyazlı ekip % 39,2’lik üç sayılık isabet oranı ile halen üç sayılık atış oranı en yüksek dördüncü takım durumunda. 
 
Top 16 altıncı hafta maçında Unicaja Malaga karşısında üç asist yapan kaptan Kerem Tunçeri ise Turkish Airlines Euroleague kariyerindeki 482. asistine ulaştı. Tunçeri bir asist daha yaptığı takdirde Nikos Zisis’i yakalayacak ve Turkish Airlines Euroleague’nde en çok asist yapan 10 oyuncu arasına girecek. Jamon Lucas top çalma kategorisinde 16 hafta sonunda maç başına 2.06 ortalama ile bu sıralamada birinci sırada bulunuyor. Başarılı oyuncu Top 16'da oynanan altı karşılaşma sonunda ise maç başına 2.8 top çalma ile yine ilk sırada yer alıyor.
 
TURKİSH AİRLİNES EUROLEAGUE TÜRK DERBİSİ
 
F Grubu’nda yer alan temsilcilerimiz Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş da 7. hafta maçında karşı karşıya gelecekler. 15 Şubat Cuma günü Ülker Sports Arena’da oynanacak karşılaşma saat 20:00’da başlayacak ve NTV Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.
 
Top 16’ya istediği gibi başlayamayan temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker’in 1 galibiyeti bulunurken Beşiktaş ise henüz galibiyetle tanışamadı. Sarı Lacivertliler geride kalan 6 maç sonunda tek galibiyetini Khimki Region’a karşı 82-71’lik skorla alırken son maçında ise deplasmanda karşılaştığı Olympiacos’a 82-71 mağlup oldu. Öte yandan Sarı Lacivertli ekip Top 16’da potasında gördüğü 550 sayı ile en çok sayı yiyen takım durumunda. 
 
Puan cetvelinde son sırada yer alan Beşiktaş ise Top 16’de istediği galibiyeti bir türlü alamazken son maçında Maccabi Electra Tel Aviv’e 77-55 kaybetmişti. Siyah Beyazlılar da 361 sayı ile Top 16 turunda en az sayı kaydeden takım.

CİHAN