Türkiye 1-3 Japonya

2013 FIVB Dünya Grand Prix´inin C Grubu'nda oynanan üçüncü günün ikinci ve son maçında, Japonya ile karşılaşan A Bayan Milli Takımımız; 21-25, 28-30, 25-18 ve 18-25'lik setlerle 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından, 2013 FIVB Dünya Grand Prix'inin ilk haftasında oynanan C Grubu maçları da tamamlanmış oldu.

04 Ağustos 2013 Pazar 22:20 tarihinde eklendi.
Karşılaşmanın ilk seti iki tarafın karşılıklı olarak aldığı sayılarla mücadele içerisinde başlasa da Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. 10-10 da eşitliği yakalayan Japonya, 13-11 öne geçse de, 14-14'de skora bir kez daha eşitlik getiren Milli Takımımız, ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. 17-17'de oyuna üçüncü kez eşitlik getiren Japonya, ilk seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti. 
 
İkinci sete hızlı başlayan taraf Milli Takımımız oldu ve 4-0 öne geçti. Farkın ardından daha az hata yapan ve hücumda sayı üreten Japonya, 6-6'da eşitliği yakaladı ve ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Mola sonrası etkili servis kullanan ve hücumda sayılar üreten Millilerimiz, 14-14'te eşitliği yakaladı ve ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Molanın ardından oyun, iki tarafın aldığı karşılıklı sayılar ile devam ederken, büyük bir mücadele içerisinde geçen seti 30-28 kazanan taraf Japonya oldu ve maçta durumu 2-0'a getirdi. 
 
Üçüncü sete iyi başlayan Millilerimiz, 5-2 öne geçti ve ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola sonrası hücumda sayılar bulan Milli Takımımız, oyundaki üstünlüğünü sürdürdü ve ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Molanın ardından, hücumda etkili olmaya devam eden Millilerimiz, üçüncü seti 25-18 kazandı ve durumu 2-1 yaptı. 
 
İki takımın karşılıklı aldığı sayılarla başlayan dördüncü sette, teknik molalara 8-6 ve 16-12 önde giren taraf Japonya oldu. Millilerimiz, aradaki farkı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadı ve son seti 25-18 kazanan Japonya, maçtan 3-1 galip ayrılan taraf oldu. 
 
Maçın ardından, A Bayan Milli Takımımızın Başantrenörü Massimo Barbolini, " 2 saat boyunca Japonya ile aynı seviyede oynadık. Ancak onlar bugün gerçekten çok iyiydiler. Grand Prix'in ilk haftasının en iyi maçını çıkardılar diyebilirim. Eğer 2. seti kazanan taraf biz olsaydık, maçın sonucu daha farklı olabilirdi. Ancak olmadı. Burada yaptığımız hatalardan ders çıkarıp, diğer haftalarda bunları yapmamaya çalışacağız" açıklamasında bulundu. 
 
A Bayan Milli Takımımızın Kaptanı Neslihan Darnel ise " Bugün kaybetmiş olmamıza rağmen, ben maçta iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Çok sayıda uzun ralliler oynandı. Onlardan sayı almayı başarsaydık daha farklı olabilirdi. Bugün burada olup bize destek veren seyirciye çok teşekkür ediyorum. Artık diğer haftalarda oynayacağımız maçlara hazırlanacağız" dedi. 
 
FIVB Dünya Grand Prix'inin ikinci ayağında; Arjantin, Çin ve Çek Cumhuriyeti ile I Grubu´nda mücadele edecek olan A Bayan Milli Takımımız, müsabakalarını 9-11 Ağustos´ta Hong Kong´ta oynayacak. 
 
Üçüncü ayakta ise İtalya, Cezayir ve Dominik Cumhuriyeti ile O Grubu´nda yer alacak olan Bayan Milli Takımımız, maçlarını 16-18 Ağustos tarihlerinde Tayvan´da oynayacak. 
 
Grand Prix´inin finali ise 28 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Japonya´nın Sapporo kentinde düzenlenecek.

DHA