Türkiye birincisi Ankara'dan

YGS'de 1 milyon 648 bin adayın sınavı geçerli sayıldı. Sınavda en başarılı iller Yalova, Kırşehir ve Aydın oldu

Türkiye birincisi Ankaradan
28 Nisan 2011 Perşembe 14:36 tarihinde eklendi, 1.068 kez okundu.

 

YGS'de 1 milyon 648 bin adayın sınavı geçerli sayıldı. Sınavda en başarılı iller Yalova, Kırşehir ve Aydın oldu. Türkiye birincisi Ankara'dan çıktı, 38 bin aday sıfır çekti. Şifre iddialarına neden olan Matematik testinde 40 sorunun tümünü yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YGS'ye giren 1 milyon 700 bin adayın cevap anahtarı üzerindeki incelemesini tamamlamasının ardından sınav sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr  internet adreslerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.
 
Geçen yıl olduğu gibi, 2011-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
 
2011-LYS başvuruları 29 Nisan - 6 Mayıs 2011 tarihleri arasında alınacak.
 
BİRİNCİ ANKARA'DAN
 
Adayların yüzde 79,6’sı 180 ve üzerinde puan alırken 38 bin 269 aday ise sıfır puan aldı. En başarılı okullar Fen, Anadolu ve Askeri liseleri olurken, tüm puan türlerinde Türkiye birincisi Ankara Fen Lisesi’nden Mahmut Bilal Doğan oldu.
 
Geçen yıl yapılan YGS'de tam puan alan aday yoktu.
 
TARTIŞMALI TESTTE İLGİNÇ SONUÇ
 
27 Mart’ta yapılan YGS'de basına dağıtılan test kitapçığında matematik cevap şıklarının şifrelendiği ortaya çıkmıştı. Artvin’de söylentiyle başlayan ve öğretmenlerce çözülen formüle göre 40 soru bulunan Temel Matematik testinde cevap şıkları sayısal olarak küçükten büyüğe sıralanıp, soruyla üst üste konulduğunda çakışan şık doğru çıkıyordu. Yani şıklar, küçükten büyüğe sıralandığında çakışan iki şık varsa, küçük olan şık doğru cevabı veriyordu. YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tartışmalı hale gelen Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi.