"Türkiye Birleşik Devletleri kurulacak"

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, çözüm sürecini eleştirerek, "Çözüm Türkiye'de yeni bir devlet düzenidir. Bu devlet düzeninin adı Türkiye Birleşik Devletlerini kurmaktır." dedi.

Türkiye Birleşik Devletleri kurulacak
23 Nisan 2013 Salı 23:52 tarihinde eklendi, 1.067 kez okundu.

 

 
Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından düzenlenen 'Aydınlarla Yüzyüze' konulu söyleşinin konuğu olarak Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Sekreteri Bilhun Tamaylıgil ve MHP milletvekili Özcan Yeniçeri katıldı.
 
BGC Başkanı Nuri Kolaylı'nın açılış konuşmasının ardından konuşan Masum Türker, bu günün Türkiye'sinde özgür düşünceden bahsedilemeyeceğini belirterek, "Yakın zamanda bir Bayrak mitingi düzenledi. Milliyetçi Hareket Partisi, o güne kadar MHP'ye fazla dokunmayan Başbakan, birden bire Milliyetçi Hareket Partisi başkanını 57. hükümetteki bankaların hortumlanması bahanesi ile araştırma komisyonu verip suçlamaya başladı.

Aslında biz DSP olarak hemen irkildik, ne yapmak istiyor, ne yapılmalıdır diye baktık. Bu gün sizin huzurunuzda Başbakan'a hodri meydan diyorum düşünce bağlamında şu anda da bizim arkadaşlarımız kendileri bir araştırma önergesi hazırladılar ve Başbakan bu araştırmayı açmazsa ben Demokratik Sol Partinin genel başkanı olarak milletvekillerini gezerek, parti liderleri ile irtibat kurup imza talep edeceğim, 20 imza versinler bu araştırma açılsın." dedi.
 
Türker, "Sen çok konuştun, Bayrak mitingi yaptın diye senden hesap sorarım deyişi, konuşmak isteyen herkese göz dağı vermektir. İşte bu gözdağına dur diyebilecek insanların halen var olduğunu ortaya koymak durumundayız." şeklinde konuştu. 
 
TÜRKİYE BİRLEŞİK DEVLETLERİ KURULACAK
 
Çözüm sürecini de eleştiren Masum Türker, hangi konularda anlaşmaların yapıldığını kimsenin bilmediğinin altını çizerek, "Çözüm, Türkiye'de yeni bir devlet düzenidir. Bu devlet düzeninin adı Türkiye Birleşik Devletlerini kurmaktır.

Başka bir çözüm ise bu konuda mesele parlamentoya getirilecek ve Abdullah Öcalan bir terörist olmaktan çıkacak hak ve özgürlük mücadelesi veren bir isyancıya dönüşecek. Böylece hemen uluslararası kuruluşlar devreye girecek ve Nelson Mandela'da olduğu gibi aynı yöntemi buna uygulayacaklar ve teröristlerin de adı gerilla olacak. Eğer bu böyle değilse Başbakan, Eylül ayından önce veya başında yaptığı anlaşmayı söylesin." diye çağrı yaptı.
 
"BAŞBAKAN ABD'DEN TALİMAT ALDIKTAN SONRA GAZZE'YE GİDECEK"
 
Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyaretini de eleştiren Masum Türker, "Eğer Türkiye hakkında uluslararası arenada neler olup bittiğini bilmeseniz göğsünüz kabarır, 'Bizim başbakanımız Amerika'ya rağmen Gazze'ye gidecek' diye. Buradan ikinci bir hodri meydan, ben beraber gitmeye hazırım. Gel sen Amerika'ya gidip talimat almadan gel beraber gidelim. Neyi Bekliyor; 16 Mayıs'ta gidecek, konuşacak ondan sonra gelecek.

Amerika tam tersine Gazze'ye git diyor ama bizimle görüştükten sonra git diyor. İstediği tek bir şey, diyor ki; 7 bin füze gönderiyorlar yılda bize, git Hamas'a söyle bunları bize göndermesin. Alacağı birinci talimat bu, ikinci talimatı bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum." dedi.
 
Suriye karasularında düşürülen uçağın İsrail tarafından düşürüldüğünü iddia eden Masum Türker, sözlerini şöyle tamamladı: "O gün İsrail, Rusya anlaştı şu anda Kıbrıs'ın güneyinde araştırmalar sonunda elde edilecek bütün petrol ve gazın ortağı, İsrail, Rusya ve Kıbrıs oldu." 
 
"2023'DE AKP DEĞİL, MHP OLACAK"
 
MHP milletvekili Özcan Yeniçeri ise, Milliyetçi Hareket Partisi'nin tehdit şantaj ve töhmetlerle dize getirilecek bir parti olmadığının altını çizerek, "Milliyetçi Hareket Partisi, 1969 yılında Milliyetçi Hareket Partisi adını aldı.

O tarihten bu yana Adalet Partisi gibi bir çok parti vardı ama onların bir çoğu şimdi yok ama, Milliyetçi Hareket Partisi var. Şimdi 2013 yılında Milliyetçi Hareket Partisi var. Adalet ve Kalkınma Partisi de var, ama Adalet ve Kalkınma Partisi 2023 yılında olmayacak ama Milliyetçi Hareket Partisi olmaya devam edecek." dedi.
 
CHP Genel Sekreteri Bilhun Tamaylıgil de günümüzde; demokrasi bir amaç değil araç ve vagon gibi görülerek çok yıpratıldığını belirterek, "Demokrasi taramvayına binerek iktidar yolunda gidenler iktidara olduktan sonra yine demokrasiyi kullanarak ileri demokrasi başlığı altında bu gün yaşanan hukuksuzluğu, adaletsizliği ortaya koymaya başladılar." şeklide konuştu.

CİHAN