"Türkiye bölünmeye gidiyor"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin kendi içerisinde bir takım fay hatlarıyla adeta bölünmeye doğru gitiğini söyledi.

Türkiye bölünmeye gidiyor
21 Şubat 2014 Cuma 23:36 tarihinde eklendi.

Partisinin Çorum Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısına katılan Kamalak, son zamanlarda yaşanan olaylara değindi. Birilerinin özerklikten bahsettiğini anımsatan Kamalak, ''Biz telaffuz etmeye korkuyoruz. Ama Türkiye'nin geldiği nokta yazık ki bu." dedi. Ülkede bir ayrıştırmanın yaşandığına da dikkat çeken Kamalak, birleştirici olmanın önemine vurgu yaptı.

İktidarın Gezi olaylarında polisleri kahraman ilan ettiğini hatırlatan Kamalak şunları söyledi; "Bakıyoruz Haziran ayında Gezi olayları esnasında kahraman ilan edilen polislerimiz, emniyet mensuplarımız 17 Aralık operasyonunu takip eden süreçte hain olarak ilan edilmeye başlandı. Azıda kurtarmıyor hain hemde vatan haini.

Değerli kardeşlerim bunlar hainse sorgulanıp yargılanması lazım. Şimdi sıradan olay gibi algılıyoruz belki. Hani bize dokunmadığı için Allah korusun şöyle bir empati yapın kendinizi vatan haini olarak suçlandığınızı farz edin Allah korusun. 6-7 bin civarında polis bu gerekçeyle oradan oraya oradan oraya sürülmüşlerdir. Mesela Balyoz soruşturmalarını yöneten onun iddianamesini hazırlayan savcı Zekeriya Öz ve geçen sene kahramandı, şimdi hain, oradan oraya oradan oraya sürüldü.

Ve son olarak sanıyorum düz savcı olarak Bolu'ya gönderildi. Sadece o mu? Hayır milli eğitime bakıyoruz öyle, valiler kararnamesine bakıyoruz öyle, emniyet müdürlerine bakıyoruz öyle, bürokrasiye bakıyoruz öyle Türkiye geriliyor. Bu hayra alamet değil diye düşünüyoruz.'' diye konuştu.


CİHAN