"Türkiye büyük tehlike altında"

Araştırmacı-yazar Erdal Sarızeybek, Türkiye'nin büyük tehlike altında olduğunu ve Sevr Antlaşması'nın yeniden uygulanmak istendiğini söyledi.

Türkiye büyük tehlike altında
24 Temmuz 2013 Çarşamba 22:07 tarihinde eklendi.
Antalya'da düzenlenen 'Lozan ve Günümüz Türkiyesi' konferansında konuşan araştırmacı-yazar Erdal Sarızeybek, Türkiye'nin büyük tehlike altında olduğunu ve Sevr Antlaşması'nın yeniden uygulanmak istendiğini söyledi. 
 
Araştırmacı- yazar Erdal Sarızeybek, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Lozan Antlaşması'nın 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 'Lozan ve Günümüz Türkiyesi' konulu konferansta konuştu. Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen konferansı Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da takip etti.
 
TERÖR ÖRGÜTÜ FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR
 
Konuşmasında, 30 yıldır bitirilemeyen terör sorunundan bahseden Erdal Sarızeybek, terörün küresel bir yapı ve fabrika gibi bir şirket olduğunu söyledi. Terörün, yurt içinde ve dışında destekçileri bulunduğunu anlatan Sarızeybek, "Avrupa'da siyasi cephe teşkilatı var. Arkasında Amerika, İsrail var. Türkiye'de BDP var. İşte bu yapı çalıştığı için dağda terörist var. Eğer ki siz terörle mücadele ediyorsanız, önce bu yapıyı çökerteceksiniz ki dağa terörist çıkmayacak. 30 yıldır terörle mücadele ediyoruz, 33 bin terörist etkisiz hale getirmişiz, yani öldürmüşüz. 33 bin teröristi etkisiz hale getirmek için 8 bin 600 şehit vermişiz, dağda hala terörist var. Bu ne anlama geliyor? Demek ki bu yapı fabrika gibi çalışıyor, dağa terörist çıkartıyor" diye konuştu.
 
ORDU TEK BAŞINA TERÖRÜ BİTİREMEZ
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 10 yıldır İmralı'dan terör örgütünü idare ettiğini ve hükümet ile Adalet Bakanı'nın bu işe izin verdiğini ileri süren Erdal Sarızeybek,"Demek ki hükümetin bu hainin sesini kesmesi, örgütü yönetmesini engellemesi lazım" diye konuştu. Türk ordusunun tek başına terörü bitirme şansının olmadığını vurgulayan Sarızeybek, hükümet ve meclisin örgütün yapısını çökerterek terörü bitirmesi gerektiğini söyledi. 
 
SEVR'İ YENİDEN UYGULAMAK İSTİYORLAR
 
Türkiye'nin büyük tehlike altında olduğunu ve Sevr Antlaşması'nın yeniden uygulamaya geçirilmeye çalışıldığını anlatan Sarızeybek, "Sevr işgal planının ana hedefi Anadolu'nun Asya ile bağını kesmekti. İşte kesiyorlar. Tampon yönetim kuruyorlar. Anadolu işgal altında ama görmüyoruz" dedi.

DHA