"Türkiye çok ileri bir noktaya geldi"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın masraflarını eleştiren muhalefet partilerinin amacının başka platformlara çekmek ve kirletmek olduğunu savunarak, Türkiye'nin dünyada çok ileri bir noktaya geldiğini savundu.

Türkiye çok ileri bir noktaya geldi
15 Kasım 2014 Cumartesi 18:17 tarihinde eklendi.

AK Parti’nin Denizli Acıpayam ilçesindeki kongreye katılmak için gelen Zeybekci, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Zeybekci, yeni bir çalışma yapılarak Hazine ile Maliye arasında yeni bir koordinasyon yapılabileceğini vedört beş bakanlığın iki bakanlığa indirilebileceğini, Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin, bakanlıkların görev alanlarının birbiriyle çok yakın olmasıyla ilgili söylediğini ifade etti. Zeybekci, “Bu alanda tabii ki işlerin koordinasyonu anlamında olması gereken ne varsa bu işte siyaseten liderimiz, Sayın Başbakanımız'dır. Öyle bir şeye gerek duyulursa tekrar bakılır ama benim böyle yapılacak, böyle bir beklenti var veya böyle düşünüyoruz diye o anlamda söylediğim bir söz değildir. Nasıl ki geçmişte azaltmakla ilgili karar aldığımızda ki bunu alan Sayın Cumhurbaşkanımız, iyi olduysa böyle bir karar alınırsa akıllı bir iş olmuş olur diye söylemiş olduğum bir sözdür. Böyle bir çalışma yok ama, onu söyleyeyim.” dedi.

‘TÜRKİYE DÜNYADA ÇOK İLERİ BİR NOKTAYA GELDİ’

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirileri, “Çok boş, çok kısır tartışmalar.” olarak gördüğünü vurgulayan Zeybekci, “Arkadaşlar, dünya çok başka noktalara geldi ve dünyada çok ileri bir noktaya Türkiye geldi bu arada. Ben şunu söyleyeyim, 1980 yılında bu ülkenin dış ticaret hacmi 5 milyar dolar bile değilken bugün 480 milyar dolara geldi ve dünyada ilk 17 ekonomi olan bir ülke haline geldi. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi haline geldi.

Türkiye artık kendini temsil anlamında bu şekilde bir devlet binasına, devlet başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı binasına ihtiyacı vardı. Bunun fiyatı şuna mal oldu, buna mal oldu demek, biraz böyle olayın boyutunu başka yere götürmek, olayın önemini başka platformlara çekmek olarak görüyorum ben. Türkiye’ye yakışan bir devlet başkanlığı sarayı oldu, Cumhurbaşkanlığı sarayı oldu.

Türkiye bu güzelliklere layıktır diye düşünüyorum. Bugün orada bugün itibari ile Allah nasip etti Sayın Cumhurbaşkanımız ülkesine ve milletine hizmet edecek orada en fazla kalabileceği dönem beş artı belki beş yıllıktır. Ondan sonra orada yine bu ülkenin evlatları, bu ülkenin seçtiği cumhurbaşkanları ülkelerine hizmet edeceklerdir. Orada dünyanın devlet başkanlarını, dünaynın diğer ülkelerini orada kabul edeceklerdir, Türkiye’ye yakışan bir iş olmuştur. Bunu bu şekilde tartışmak, maalesef Türkiye’de geçmişten kalan bu kısır siyaset alışkanlıklarından gelen bir şeyin, grubun aynı şekilde işi kirlendirmek veya işi mecrasından çıkarmak ile ilgili gayretleri, boş gayretleri olarak görüyorum.” diye konuştu.


CİHAN