"Türkiye, dünyada barış unsuru"

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Akşit, Türkiye’nin sadece bölgesinde değil Dünya’da da barış ve denge unsuru olduğunu dile getirip, ‘Bu, hepimizin alnını ak ediyor, başını dik ediyor.’ dedi.

Türkiye, dünyada barış unsuru
31 Ağustos 2013 Cumartesi 22:52 tarihinde eklendi.


AK Parti Tokat İl başkanlığı tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Konferans salonunda düzenlenen Ağustos ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Akşit burada yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin artık sadece bölgesinde değil, dünyada barış unsuru olduğunu dile getirerek, ‘Türkiye artık Dünya’da denge unsuru olarak görülüyor, sözü geçen bir devlet olarak görülüyor.

Bu, hepimizin alnını ak ediyor, başını dik ediyor. Türkiye artık birçok sorununu aştı. Bugün, dış borçlarını sıfırlamış, yatırımlar anlamında gerçekten çok büyük adımlar atmış bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

"YEREL SEÇİMLER BİZE YERİMİZİ GÖSTERECEK"

Açıklamasında 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere vurgu yapan Güldal Akşit, hiçbir zaman seçim partisi olmadıklarını dile getirdi. Akşit, ‘Halk bizi yerel hizmetlerle, belediyecilikle iyi tanıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hızlı ve yoğun geçecek yeni bir süreç başlıyor. Biz seçim süreçlerinden hiç gocunmadık, bize yarın seçim var deseler hazırız. Hiçbir zaman seçim döneminde ortaya çıkmadık." dedi.

Parti Kadın Kolları Başkanı olması sebebiyle partilerine üye olan kadın sayısı hakkında da bilgi veren Akşit kadın üye sayımız ‘3 milyon 595 bin 195 kişidir’ dedi. Bu sayının toplam üye sayısının yüzde 41,7'sine denk geldiğini ifade eden Akşit, ‘Bizim partimize oy verenlerin yüzde 56,5'inin kadındır’ dedi.

Tokat milletvekilleriyle birçok alanda birlikte çalıştıklarını dile getiren Akşit, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde, kendisi hakkında düzenlenmiş meclis soruşturması sırasında Tokat Milletvekili Zeyit Aslan’ın kendisine destek verdiğini dile getirdi.

‘Bu gibi durumlarda bir vekil arkadaşınızın sizin adınıza çıkıp savunma yapması, konuşma yapması gerekiyordu. İşte o kişi Zeyid beydi. Zeyid bey iyi bir hukukçudur, güzel konuşur, biraz çabuk sinirlenir ama Allah herkese her şeyi tam dozunda vermiyor. Onun da yapısı o, Meclis'teki tartışmalarda Zeyid beyi çok zapt etmeye çalışmışızdır çünkü haksızlıklara tahammül edemiyor’ şeklinde konuştu.

‘MISIR'DAKİ KARDEŞLERİMİZ BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇERİSİNDE’

Mısır ve Suriye'de yaşanan olayların dış odaklı olduğunu ifade eden Akşit, bazı ülkelerin bu bölgede barış ve huzurun hakim olmasını istemediğini kaydetti.

Ortadoğu'da ortaya çıkan olaylar karşısında Türkiye'nin tavrıyla çok dikkat çektiğini vurgulayan Akşit, Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını istemeyen ülkeler olduğunu belirtip sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizi çekemeyen pek çok ülke var. Maalesef birçok ülke arkamızdan kuyu kazıyor. Büyük devletler de maalesef buna çanak tutuyor.

Buna örnek Gezi Parkı olayları. Bizde hiçbir şey yokken Amerika neredeyse Türkiye'de iç savaş başlayacakmış gibi manşet atmıştı. Çünkü görmek istedikleri oydu, getirmek istedikleri nokta oydu, bugün Mısır'a yaptıkları gibi ama ne var ki Mısır'a yaptıklarını bize yapamadılar. Çünkü bizim güçlü ve yerleşmiş bir demokrasimiz var, köklü bir Cumhuriyetimiz var. Çok dikkatli olmamız lazım, çok temkinli olmamız lazım. Bunlara fırsat vermememiz lazım.

Mısır'daki kardeşlerimiz hakikaten büyük bir mücadele veriyor ama görüyoruz ki Arap ülkeleri de dahil hiç kimse çıkıp da Mısır'ın yanında durmuyor, Türkiye hariç, Başbakanımız hariç. Tabi diyebilirsiniz ki biz bile bile kendimizi niye ateşe atıyoruz? Birinin ilkeli davranması, düzgün durması, dik durması, belki onları da utandırır ve doğrunun yanında yer almaya zorlar diye düşünüyorum. Nitekim Birleşmiş Milletler'in zorla da harekete geçmesi bunun göstergelerinden biridir, Allah kardeşlerimizi bu zulümden kurtarsın."

Konuşmasında Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Akşit, ‘Allah onları da bu zulümden kurtarsın, orada da yaşananlara karışmamamız, görmezden gelmemiz mümkün değil. Fakat bir noktaya kadar müdahale edebiliyoruz. Suriye’de yaşananlar karşısında tüm Dünya ülkelerinin barıştan bahseden kurumlarının hepsinin harekete geçmesi gerekli" dedi.

Akşit'in konuşmasının ardından yapılan toplantı basına kapalı devam etti. Akşit toplantı sonrası ise partisinin il başkanlığını ziyaret etti.


CİHAN