"Türkiye, El Kaide'ye destek vermedi"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin El Kaide terör örgütüne bugüne kadar hiçbir destek vermediğini söyledi.

Türkiye, El Kaideye destek vermedi
16 Ocak 2014 Perşembe 18:59 tarihinde eklendi.


Adalet Komisyonu'nda konuşan Bozdağ, El Kaide’nin bir terör örgütü olduğunu belirterek Türkiye’nin terörle uzunca bir zamandır mücadele ettiğini söyledi.

Bozdağ, "Terörle hem ülkemizle hem de uluslararası işbirliği yaparak mücadele ediyoruz. Bundan sonrada mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye El Kaide terör örgütüne bugüne kadar hiçbir destek vermemiştir, bundan sonra da vermesi mümkün değildir. Nerede eli kanlı bir terör örgütü varsa Türkiye karşısında duran bir ülkedir.

El Kaide’de buna dahildir. Bugüne kadar böyle, bundan sonra da böyle olacaktır. Bazı konuşmalar veya değerlendirmelerle Türkiye’yi El Kaide terör örgütüne destek veriyormuş gibi göstermek isteyen çabalar var. Biz ülke olarak bu çabaların beyhude olduğunu söylüyoruz. Türkiye hangi ülkede olursa olsun, dini, dili, milleti ne olursa olsun her terör örgütünün karşısında durmaya ve mücadele etmeye devam edecektir.

El Kaide terör örgütüne dönük 64 tane soruşturma devam etmektedir. 16 tane kovuşturma yargıda devam etmektedir. Herhangi bir yerde istihbarat alındığında devletin bütün kurumları gereğini yapıyor. Türkiye’ye teröre destek veren bir ülke gibi gösterme gayretleri var. Bunlar boş gayretlerdir."dedi,


CİHAN