"Türkiye ile hedeflerimiz aynı"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le yaptığı görüşmede, Suriye konusunda iki ülkenin yaklaşımının farklı olmasına rağmen hedef ve çıkarlarının ortak olduğunu söyledi.

Türkiye ile hedeflerimiz aynı
22 Eylül 2013 Pazar 18:14 tarihinde eklendi.
Resmi temaslarda bulunmak üzere İran'da gelen Meclis başkanı Cemil Çiçek, bugün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle bir araya geldi. İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede, Ruhani, bölgedeki radikalizmin ve mezhepsel ihtilafların artmasının iki ülke gelişmesini tehdit eden büyük tehlikeler olduğunu ifade etti.
 
"SURİYE'NİN BÖLÜNMESİ İKİ ÜLKENİN ÇIKARINA DEĞİL"
 
Suriye'deki olaylar konusunda iki ülkenin farkı yaklaşımlar içinde olduğunu kaydeden Ruhani, Suriye'nin bölünme olasılığı, teröristlerin bu ülkede zafer kazanması, iç savaş ve istikrarsızlığın devam etmesi, Türkiye ve İran'ın çıkarına olmadığını söyledi. Ruhani, şöyle devam etti:
 
"İki ülkenin bu konudaki yaklaşımları farklı olsa da hedef ve menfaatleri aynıdır. Bu yüzden Tahran ve Ankara açıkça bu konularda birbiriyle diyalog ve istişare içinde olmalıdır."
 
Türkiye ve İran'ın bölgede etkili iki ülke olduğu ifade eden Ruhani, Ankara ve Tahran'ın yakın işbirliği içinde olarak bölge sorunlarının çözümü konusunda etkili rol oynamaları gerektiğini dile getirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tahran'daki temasları kapsamında İran Meclis başkanı Ali Laricani ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani ile de bir araya geldi.

DHA