Türkiye ile KKTC arasında sağlık alanında protokol imzalandı

Türkiye ile KKTC arasında sağlık alanında 2 protokol imzalandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de 12 yılda sağlıkta dönüşümle dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmeti sunumu ve dinamizmi yakaladıklarını bunu KKTC'ye aktarabileceklerini söyledi.

Türkiye ile KKTC arasında sağlık alanında protokol imzalandı
22 Ağustos 2014 Cuma 20:32 tarihinde eklendi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle iki ülke arasında sağlık alanında işbirliğini geliştirmeyi öngören 2 protokol imzaladı.

İmzadan sonra açıklama yapan Mehmet Müezzinoğlu, sağlığın gelişmiş toplumların en önemli alanlarından biri olduğunu dile getirdi. Müezzinoğlu, sağlıkta hizmet kalitesinin her gün yenilenme bekleyen bir alan olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda başarıyı yakaladıklarını kaydetti. Müezzinoğlu, hizmet kalitesinde yakaladıkları başarıyı KKTC’ye de aktarmaya hazır olduklarını belirtti.

KKTC halkının da sağlığa hakkaniyetli ulaşmasını ve yetişmiş uzman hekimlerle teknolojik imkanlardan faydalanmasını sağlamak için ellerindeki tüm imkanları sunmaya çalıştıklarını dile getiren Müezzinoğlu, bugünkü protokollerle katkı sağlama yolunun açıldığını söyledi.

Müezzinoğlu, sağlıkta dönüşüm ve sürdürülebilir sağlık hizmeti konusundaki tecrübelerini de aktarmaya hazır olduklarını belirterek, her alanda olduğu gibi bundan sonra da iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de tören sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile her alanda nitelikli işbirliği ve bilgi alışverişi içerisinde olduklarını belirterek, doğal olarak sağlık alanında da Türkiye’nin tecrübe ve bilgiden yararlandıklarını aktardı.


CİHAN