Türkiye, ISH'da partner ülke

Türkiye, banyo ekipmanları, yapı, enerji, havalandırma ve yenilenebilir enerji teknolojileri sektöründe dünyanın lider ticari fuarlarından biri olan ISH'de partner ülke seçildi.

Türkiye, ISHda partner ülke
19 Ekim 2016 Çarşamba 16:18 tarihinde eklendi.
2 bin 400'den fazla katılımcının en yeni ürünlerini 14-18 Mart 2017 tarihlerinde Frankfurt'ta gerçekleşecek olan ISH'de sergileyeceği fuar için Partner Ülke olarak bu yıl Messe Frankfurt ve ISH konsept partnerleri tarafından oybirliği ile Türkiye seçildi. Gerçekleşen basın toplantısına Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. Genel Müdürü Tayfun Yardım, Messe Frankfurt Exhibition GmbH CEO'su Wolfgang Marzin, T.C. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tarık Sönmez, Federation of German Heating Industry (BDH) Genel Müdürü Andreas Lücke, Association of Air Conditioning and Ventilation in Buildings (FGK) Genel Müdürü Günther Mertz, Association of the German Sanitation Industry (VDS) Genel Müdürü Jens Wischmann, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Poyraz, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan ve Türkiye Seramik Federasyonu ve Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz konuşmacı olarak katıldı.
 
Sektör açısından dünyanın en büyük uluslararası buluşma noktalarından biri olması nedeniyle ISH'de 2015 yılında katılımcıların yüzde 61'i ve ziyaretçilerin yüzde 39'u Almanya dışından gelmişti. ISH 2017'nin sloganı ise 'Water, Energy, Life' olarak belirlendi. ISH Water bölümünde sürdürülebilir sağlık ve yenilikçi banyo tasarımı üzerinde duruluyor. Fuar 2017 yılında 'İnsanlar ve Banyolar' sloganı altında düzenlenecek. Bu sayede özellikle kaynakların korunması ve hijyen, içme suyunun yanı sıra tasarım, sağlık, sağlıklı yaşam ve konfor gibi farklı konulara dikkat çekilecek. ISH Enerji ve Aircontec bölümünde de odak noktası öncelikle enerji verimliliği ve binalardaki rahatlık olacak. Belirleyici trendler verimli ve geleceğe dönük teknolojiler ve akıllı bina hizmetleri teknolojisi alanında bulunuyor. Odak noktasını ağırlıklı olarak ısı ve yenilenebilir enerjilerin birleşimi oluşturacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Messe Frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. Genel Müdürü Tayfun Yardım, "ISH Fuarı 1960 yılından bu yana yapılan dünyanın en büyük ısıtma, soğutma, havalandırma, banyo ve seramik fuarı. Almanya Frankfurt’taki merkezimizde gerçekleşiyor ve 2 senede bir Mart ayında tüm sektörü bir araya getiriyor. ISH için Türkiye’nin dahil olmasının önemi çok büyük. Almanya fuardaki en büyük katılımcıyı sağlıyor. Sonrasında İtalya ve üçüncü olarak fuarda en büyük katılımcıyı sağlayan ülke Türkiye. Bu, sektör için çok önemli. Birçok Alman firmanın üretim üsleri artık Türkiye’ye taşınıyor. Hatta sektördeki birçok Türk firmamız Avrupa Birliği’nden firmaları satın alıyor ve Türkiye şu anda üretim anlamında merkez olmuş durumda. Bu nedenle ISH için Türkiye’nin fuara dahil olması çok önemli. 14-18 Mart’ta fuarımızdayız. Tüm sektör profesyonellerini yanımızda görmek istiyoruz" dedi. 
 
Dünyanın büyük ticari şirketlerinden biri olan Messe Frankfurt 175'i aşkın ülkede, yaklaşık 648 milyon Avroluk satış gerçekleştirdi. 360 bağlı kuruluş ağına ve 55 uluslararası satış partnerine sahip olan Messe Frankfurt dünya çapında ise yaklaşık 55 ülkede bulunuyor. Sadece 2015 yılında 88'i Almanya dışından olmak üzere toplamda 133 ticaret fuarına ve etkinliğine imza atan Messe Frankfurt Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) Wolfgang Marzin ise "Bu kararla birlikte Türkiye'nin ISH bünyesindeki hem ziyaretçi hem de katılımcı açısından artan önemini dikkate aldık. Türk ihracatının yüzde 5'i sağlık, ısıtma ve klima sektöründen geliyor. uluslararası klima hedeflerine ve enerji otarşisinin stratejik önemine ulaşma arzusu güçlü bir pazar için en büyük 2 nedeni teşkil ediyor" diye konuştu.