''Türkiye KENDİ ÇETESİYLE YÜZLEŞMEK zorunda''

CHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan, 14 Aralık opersyonuna değinerek ''Türkiye kendi çetesiyyle yüzlreşmek zorunda'' dedi.Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdide mahkeme Fettullah Gülen ile ilgili yakalama kararı vermiş. Versin. Bu mahkemenin daha öncede davalar açmış, ama biz bu mahkemenin tarafı ile meşgul değiliz. Ama

Türkiye KENDİ ÇETESİYLE YÜZLEŞMEK zorunda
21 Aralık 2014 Pazar 09:05 tarihinde eklendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 14 Aralık Operasyonu'na değinerek, ''Türkiye kendi çetesiyle yüzleşmek zorunda'' dedi.
 
Bülent Tezcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdide mahkeme Fettullah Gülen ile ilgili yakalama kararı vermiş. Versin. Bu mahkemenin daha öncede davalar açmış, ama biz bu mahkemenin tarafı ile meşgul değiliz. Ama başka bir tarafı ile halen meşgulüz. Mahkeme bu kararı versin. İyi de Türkiye'de aynı mahkeme ve savcıların; Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç'la ilgili fezleke hazırlaması ve düzenlemesi gerekiyor. Fettullah Gülen'i örgüt başkanı diye yakalama kararı çıkarıyorsun, bunlar değimliydi ABD'ye her gidişlerinde Fettullah Gülen'in kapısına giderek icazet alarak Türk siyasetini yönlendirenler. Bunlar değimliydi bu işi ortak yapanlar. Ergenekon davasında bunlar değimliydi, iftira atanlar sahte dijital delilleri yaratanlar. Bunlar değimliydi 'Balyoz' davasında Genel Kurmay Başkanını sahte iddialarla tutuklayanlar. Türk silahlı kuvvetlerinin dibine dinamit patlatanlar bunlar değimliydi. ABD'ye giderken dönemin başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, havaalanında Fettullah Hoca efendiyi ziyaret edecekmişsiniz dediklerinde 'Gök ne istedi de yer kabul etmedi' diyen bu değimliydi. Bülent Arınç'ı Pensilvanya göndererek icazet alan bu değil miydi? Böyle çifte hukuk böyle çifte skandal olur mu? Birisine yakalama kararı çıkarıyorsun, ötekine bu işin parçası değilmiş gibi davranıyorsun. Türkiye'de bugüne kadar tüm karanlık ilişkilerdeki bu hükümetin başındakiler çetenin ortağıdır. Türkiye kendi çetesi ile yüzleşmek zorundadır. Bu çete ile yüzleşmeden Türkiye'de hukuk devleti kurulamaz. Bu çete ile yüzleşmeden Aydın'daki üretici çiftçi nefes alamaz ve para kazanamaz. Haram yiyenlerin haram lokmasının önüne geçilmediği sürece, haram saltanatı yıkılmadığı sürece, milletin malını yolsuzlukla kendi yandaşlarının çocuğuna ve çocuğuna rızık yapanların ekmeğinin önüne geçilmediği sürece, milletin ekmeyi ve sofrası genişleyemez. Türkiye kendi içinde tüm çetelerle mücadele etmeli ama bütün çetelerin başında olan hükümetin baş edilemeyince bu işin sonu gelmez" dedi. 
 
HIRSIZLARIN YÜZÜNÜ GİZLEYEN PEÇEYİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ 
 
Hırsızlık ve yolsuzlukların üzerine gitmeye devam edeceklerini söyleyen Tezcan, "Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın parasını iadesine faizi ile karar vermişler. 3 buçuk milyon doları banka genel müdürünün evinde ne işi vardı? Banka müdürünün maaşı belli, geliri bellidir. Evinde bulunan paranın kaynağını izah etmek zorundadır. Edemiyorsa bu suçtur. Bütün bu tezgahta hırsızlar iktidarı var. Türkiye'de bizim görevimiz ise hırsızlar iktidarının foyasını meydana çıkarmaktır. Milletin tepesine hırsızlar olursa milletin sofrasında ekmek kalmaz. Bu hırsızlık ve yolsuzluklara karşı Türkiye'nin 81 illinde pankart asacağız. Onlar indirse biz yine asacağız. Hırsızların yüzünü gizleyen peçeyi açığa çıkaracağız" diye konuştu.

DHA