Türkiye Konut Fiyatları Ne Durumda

Toplum olarak ev sahibi olmanın ve gayrimenkul yatırımı yapmanın oldukça önemli olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bu nedenle uzun yıllardır hareketlilik gösteren ve Türkiye’de ciddi bir ekonomik değer olan inşaat ve emlak sektörü son zamanlarda istediğini bir türlü alamıyor.

Türkiye Konut Fiyatları Ne Durumda
17 Ağustos 2018 Cuma 22:40 tarihinde eklendi, 4.155 kez okundu.

Toplum olarak ev sahibi olmanın ve gayrimenkul yatırımı yapmanın oldukça önemli olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bu nedenle uzun yıllardır hareketlilik gösteren ve Türkiye’de ciddi bir ekonomik değer olan inşaat ve emlak sektörü son zamanlarda istediğini bir türlü alamıyor. Ciddi fiyat indirimleri yapmasına rağmen bu indirimleri sürdürmekte zorlanan sektör şu an için ise zam yapmamak için direniyor. Faiz fiyatlarının artması ve dolar da olan yükselmeler konut satışlarını ciddi anlamda etkilemiş durumda. Flatfy adlı oluşumise Türkiye’de ve dünyada bu tarz emlak verilerini toplayarak tablo haline getiriyor. Veriler aylık veya yaşanan ani durumlar şeklinde yayınlanırken Temmuz Ayı Flatfy tabloları emlak piyasası hakkında çıkarım yapmak için ciddi imkanlar sunuyor. Geçtiğimiz aylarla beraber incelendiğinde bu tablolar ciddi bir yatırım fırsatı sunabilirken paranızı başka yöne çevirmenizi de sağlayabilir.

 

 

tr.Flatfy.com hazırlanan tabloya göre Temmuz ayını diğer aylarla karşılaştırdığımızda fiyatlarda olan durgunluğun devam ettiğini görüyoruz. Normalde Türkiye’de yaz sezonlarında emlak fiyatları kademeli olarak artarken bu sene böyle bir artış gözlemlenmiyor. Bununla beraber ev fiyatlarında ucuzluk sunan şehirler ise Ankara, Konya ve Kayseri olarak devam ediyor. Mersin ev fiyatları ve Adana ev fiyatları ise beklenenin üzerinde durmaya devam ediyor olsa bile artışların durduğunu söylemek gerekiyor. Gaziantep’te uygun fiyatlı evler bulunmasına rağmen bu evler genelde yatırım amaçlı tercih ediliyor ve daha merkezi olan evlerin fiyatları 2 katlarına kadar çıkabiliyor. İstanbul ve İzmir’de ise yüksek fiyatlar normal seyrinde devam ediyor.

Türkiye temmuz ev fiyatlarıiçin konuşmak gerekirse Gaziantep’in oldukça ilginç veriler sunduğu söylenebilir. Gaziantep’de 1 odalı bir ev 100 bin civarında olurken 4 odalı evler ise 500 bin’i aşıyor. Bu geçen aylarda da ilginçliğini koruyan bir durum olarak devam ediyor. Kayseri, Konya ve Adana ise yine 1 ve 2 odalı evlerde uygun fiyatlar sunan şehirler arasında. 3 Odalı evlerde ise Türkiye genelinde ucuz fiyatlar sunan, Ankara en uygun fiyatları sunarken zirve de 340 bin civarında olan ev fiyatları ile İzmir yer alıyor. 4 odalı evlerde ise yine İzmir Antalya ve Kayseri oldukça yüksek fiyatlarda evler sunarken İstanbul’da ise diğer odalı evlere bakıldığında normal oranlarda fiyatların olduğu söylenebilir.