Türkiye Kupası Eczacıbaşı'nın

Voleybolda Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası finalinde, Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray'ı 3-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

Türkiye Kupası Eczacıbaşının
13 Mayıs 2012 Pazar 21:27 tarihinde eklendi, 1.271 kez okundu.

 

Organizasyonda yarı final maçlarında Galatasaray, Fenerbahçe Universal'ı, Eczacıbaşı VitrA da Vakıfbank Türk Telekom'u aynı sonuçla 3-0 yenerek, finale yükselmişti.
 
ECZACIBAŞI VİTRA'NIN 8. KUPASI
 
Voleybol Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası'nda, Galatasaray'ı 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı VitrA, bu başarıya üst üste ikinci kez, toplamda ise 8. kez ulaştı.
 
Sezon başında Süper Kupa'yı, geçen ay Türkiye Şampiyonluk Kupası'nı kaldıran turuncu-beyazlılar, Teledünya Türkiye Kupası'nı da kazanarak 3'te 3 yapmış oldu. Eczacıbaşı VitrA, Türkiye Kupası'nı üst üste ikinci, toplamda ise 8. kez müzesine götürme başarısı gösterdi.
 
Eczacıbaşı VitrA, Türkiye Kupası'nda önce Yeşilyurt'u, sonrasında Ereğli Belediyesi'ni eleyerek Dörtlü Final'e kalmıştı. Turuncu-beyazlılar Dörtlü Final'in ilk maçında ise Vakıfbank Türk Telekom'u 3-0'la devirerek finalde Galatasaray'ın rakibi olmuştu.
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Eczacıbaşı VitrA, Neslihan ile oyuna etkili başladı. Çok iyi defans yaparak rakibi durduran turuncu-beyazlılar etkili hücumlar sonrası ilk teknik molayı 8-4 önde geçti. Galatasaray, Calderon ile etkili olarak aradaki sayı farkını azaltmasına rağmen Eczacıbaşı VitrA, ikinci teknik molayı da 16-14 önde kapattı. Galatasaray 16-16 da eşitliği yakalamasına rağmen Esra ve Poljak'ın servisleriyle rakibi bunaltarak seti 25-21 kazandı.
 
İkinci sete de Eczacıbaşı VitrA iyi başladı. Neslihan'ın ikiden ürettiği sayılar ve Poljak'ın rakibi durduran blokları sonrası, teknik molaları da 8-6 ve 16-10 önde geçen Eczacıbaşı, etkili servis atmaya devam edip, bu seti de 25-18 kazanmayı başardı.
 
Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Üstünlüğü ele geçiren Eczacıbaşı VitrA, teknik molaları 8-5 ve 16-11 önde kapattı. Etkin oyununu sonuna kadar sürdüren turuncu-beyazlı bayanlar seti 25-19, maçı 3-0 kazanarak kupaya ulaştı.