Türkiye Kupası'nda statü değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Kupası Statüsü’nü değiştirerek, bu sezon çeyrek ve yarı final karşılaşmaları ile final karşılaşmasının tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanmasını kararlaştırdı.

Türkiye Kupasında statü değişikliği
11 Kasım 2011 Cuma 08:27 tarihinde eklendi.

 

Federasyon internet sitesinden yayımlanan statüye göre, grup etabının kaldırıldığı Türkiye Kupası, bu sezon eleme usulüne göre, gerçekleştirilecek. 57 takımın mücadele edeceği Türkiye Kupası, 4 turdan oluşan eleme ve final olarak iki aşamada yapılacak.
 
İlk 4 turun ardından final aşamasına geçilecek kupada, çeyrek final müsabakaları, dördüncü eleme turunda tur atlayan sekiz takım arasında TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak. Eşleşmeler TFF tarafından düzenlenecek kura çekimi sonucunda belirlenecek.
 
Kupada yarı final müsabakaları ise çeyrek finalde tur atlayan dört kulüp arasında TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada tek maçlı eleme usulüne göre yapılacak. Eşleşmeler, çeyrek final müsabakaları kura çekimi sırasında belirlenecek.
 
Türkiye Kupası final müsabakası da, yarı finalde tur atlayan iki takım arasında TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak.