Türkiye, Libya'da olayları kınadı

Türkiye, Libya'nın başkenti Trablus'ta barışçıl şekilde başlayan gösterilerde halkın üzerine ateş açılması üzerine çıkan çatışmalarda çok sayıda sivilin hayatını kaybetmiş olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Türkiye, Libyada olayları kınadı
16 Kasım 2013 Cumartesi 21:26 tarihinde eklendi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Söz konusu olayları şiddetle kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz." denildi.

Bu olayların sorumlularının bulunarak adalet önüne çıkartılmaları, Libya halkının ülkedeki sorunlara, uğruna büyük bedeller ödediği demokratik değerler ve diyalog yoluyla yanıt bulması temenni edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Libya’da, ulusal savunma ve güvenlik kurumlarının etkin biçimde tesis edilmelerinin ve devrim için mücadele eden kuvvetlerin bu kurumlara dahil olmalarının veya sivil hayata dönmelerinin ülkenin normalleşmesi bakımından elzem olduğunu düşünüyoruz.

Libya'nın yeniden imarı ve ülkedeki güvenliğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi konusunda başından itibaren Libya'ya her türlü desteği veren Türkiye, önümüzdeki dönemde de kardeş Libya halkının yanında yer almaya devam edecektir."


CİHAN