"Türkiye, mazlumun yanında olmalı"

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, İshakpaşa Camisi'nde cuma namazını kılan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, daha sonra cami bahçesinde Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamda hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı.

16 Ağustos 2013 Cuma 21:45 tarihinde eklendi.

Uluslararası anlamda bölgede yaşanan olayların, mazlumlara öncülük etmiş, örnek mücadele vermiş bir millet olarak Türkiye 'yi yaraladığını dile getiren Uysal, şöyle konuştu: "Türkiye, bu bölgenin huzuru, sükunu noktasında geçmişten bugüne taşıdığı siyaseti sürdürmeli, mazlumların her daim yanlarında olmalıdır.

Geçmişte DP, darbelere muhatap olmuştur. Darbelere muhatap olmuş, muzdarip olmuş, mağdur olmuş bir hareket olarak bugün bölgede sadece Mısır değil, Pakistan’dan başlayarak Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra işgaller beraberinde otoriter rejimler sonrasında birikmiş toplumsal enerjinin demokratikleşme, milletlerin, halkların iradesi sonrasında yeni bir düzenin kurulması noktasında olumlu bir enerjiye dönüşmesini beklerken yeniden bir darbeler silsilesiyle bir kaos dönemine giriyor olmasını üzüntüyle izliyoruz."

Uysal, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasından başlanarak demokrasinin yeniden rayına oturtulması konusunda önlemler alınmasını kendilerinin de talep ettiğini anlattı. CİHAN


CİHAN