"Türkiye mücadelesini sürdürecektir"

Türkiye'de üretilen yaş sebze ve meyvenin yüzde 80'inin pazarlandığı Rusya'daki Pokrovsky sebze halinin süresiz kapatılmasıyla ilgili olarak Bakan Mehdi Eker, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye mücadelesini sürdürecektir
25 Ekim 2013 Cuma 20:49 tarihinde eklendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Rusya'daki Pokrovsky sebze halinin süresiz kapatılmasıyla ilgili olarak, "Gerekirse Türkiye Cumhuriyeti de yardımcı olur veya bizim ihracatçılarımızın da yardımcı olmak suretiyle o hali tekrar ya yeni bir hal yapılması ya da o halin açılması yönünde de şu anda çalışmalar ve görüşmeler sürüyor." dedi.

Rusya’daki halle ilgili Ekonomi Bakanlığı'nın çalıştığını belirten Eker, Bakanlar Kurulu’nda konunun gündeme geldiğini ve görüşüldüğünü söyledi. Halin tekrar açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Eker, "İhracatımızı etkilememesi yönünde çalışıyoruz. Biliyorsunuz Rusya kendi sebze halini kapattı.

Daha çok Türkiye’deki ürünlerin götürülüp pazarlandığı bir hal idi. Buna ait eğer gerekirse Türkiye Cumhuriyeti de yardımcı olur veya bizim ihracatçılarımızın da yardımcı olmak suretiyle o hali tekrar ya yeni bir hal yapılması ya da o halin açılması yönünde de şu anda çalışmalar ve görüşmeler sürüyor.

Alternatif pazarlar her zaman düşünülür ama bu eldeki Pazar kaybedilecek demek ya da ona rıza göstermek demek değildir. Sonuna kadar Türkiye bu alandaki mücadelesini sürdürecektir." ifadelerini kullandı. 


CİHAN