Türkiye Mursi için destek istiyor

Türkiye; Mısır'da Muhammed Mursi yönetiminin ordunun müdahalesi ile yönetimden uzaklaştırılmaması için Avrupa Birliği'ni (AB) devreye sokmak için yoğun girişimlerde bulundu.

Türkiye Mursi için destek istiyor
03 Temmuz 2013 Çarşamba 19:21 tarihinde eklendi.
AB Bakanı Egemen Bağış, bugün Mısır ordusunun ültimatomunun sona ereceği saat 17.00'den önce gün boyu AB yetkilileri ile telefon diplomasisi yürüttü. Bağış, Mısır'da seçilmiş yönetimin varlığının devam etmesi için AB'li yetkililerden girişimde bulunmalarını istedi.
 
Mısır'da ordunun ültimatomunun bugün saat 17.00'de sona ermesi nedeniyle Türkiye'de de, hareketli saatler yaşandı. Dışişleri Bakanlığı, öğleden sonra bir açıklama yaparak, askeri müdahaleye karşı olduğunu diplomatik ifadelerle duyurdu.
 
AB Bakanı Bağış da, AB'yi devreye sokmak için telefon diplomasisi yürüttü. Bağış, bugün Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İsveç Dışişleri Bakanı Karl Bildt, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı üstlenen Litvanya'nın Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Yunanistan'ın Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile telefonla görüştü.
 
Bu görüşmenin ardından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, bir yazılı açıklama yaptı. Ashton, "Cepheleşme çözüm olamaz. Mevcut çıkmaz sadece Mısır halkının isteği olan esaslı ve kapsayıcı diyaloğu temel alan, demokratik prensiplere ve temel haklara dayalı siyasi çözümle aşılabilir. AB'nin demokratik dönüşüm gayretinde Mısır halkının arkasında durma taahhüdünü tekrarlıyor ve barışçıl çözüm bulunmasında bütün siyasi güçlere destek verebileceğimizi belirtiyorum" ifadesini kullandı.
 
İki yüzlülük
 
Bağış, twitter hesabında ise "Mübarek gibi diktatöre on yıllarca tahammül edenlerin halkının üçte ikisinin oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı Mursi'ye itirazları iki yüzlülüktür" diye yazdı.

Milliyet