"Türkiye Ortadoğu'da dış politikası iflas etmiş bir ülke"

CHP parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Ortadoğu'da dış politikası iflas etmiş bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye Ortadoğuda dış politikası iflas etmiş bir ülke
06 Şubat 2014 Perşembe 20:25 tarihinde eklendi.
 
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, İl Başkanı Yalçın Kuşkan'ın da hazır bulunduğu basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özgür Suriye Ordusu'nun komuta merkezinin Türkiye'de olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Hurşit Güneş, "Türkiye Ortadoğu'da dış politikası iflas etmiş bir ülke. Türkiye, Cumhuriyet tarihinde olmamış, denenmemiş ve asla girişilmemiş bir duruma düştü. Komşusuna silah sevk ettiği ortaya çıktı" dedi. 
 
Türkiye'de yolsuzlukların, yargı bağımsızlığının ortadan kaldırılarak  örtbas edilmeye çalışıldığını iddia eden Güneş, şöyle devam etti: "Geçen hafta Brüksel'deki ziyaretimde Türkiye masasının başkanı olan Makridis ve Türkiye masasının siyasi yardımcısı milletvekili ve İşçi Partisinden Horrid ile görüştük.

Bize söylenen şudur; Brüksel ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çok sert bir biçimde uyarılmış. Uyarının da ötesinde kendisine yazılı olarak verilen mektuplar hatırlatılmış. Yargı bağımsızlığının ortadan kalkması halinde, diğer bir deyimle mecliste genel kurula sevk edilmiş bulunan HSYK tasarısının teklif şeklinde milletvekillerinden geçtiği taktirde, Türkiye'nin üyelik sürecini askıya alınmaktan da öteye toptan kaldırılacağının ortadan kalkacağı bildirilerek kendisi net bir şekilde uyarılmış.

Oysa sayın Başbakan Türkiye'ye gelip tam aksi birşey söyledi. Orada kendisine yapılan uyarıların Türk kamuoyu tarafından duyulmamasını  istememiş. Ama o uyarıları almış ki HSYK yasa tasarısını Mecliste genel kurulda yarısı geçmişken geri çekti. Çekti yasalaştırmadı. Eğer tamamlatsaydı Türkiye'nin Avrupa Birliği süreci ne yazık ki toptan ortadan kalkacaktı."
 
Hurşit Güneş açıklamasında, Ali İhsan Korkmaz davasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
 
"Eskişehir'de dövülerek öldürüldüğü yere çiçek bıraktım. Polis tarafından dövülerek öldürülüyor. Hepimiz insanız. Başbakan da insan. Çocukları var. Ben Başbakan'ın ağzından ne Ali İhsan Korkmaz ile ilgili ne Ethem Sarısülük ile ilgili çok büyük ızdırap duyduğunun ifadesini duymadım.

Dünya'nın herhangi bir ülkesinde bir Başbakan kendi ülkesinde böyle acıklı bir şekilde ölenler olduğu zaman ne kadar üzüldüğünü ifade ederdi. Başbakan Tahrir Meydanı'nda ölenlerle ilgili duyduğu ızdırabı dile getiriyor, fakat kendi ülkesinde dövülerek öldürülen gençlerle ilgili duyduğu vicdanı azabı ve ızdırabı ifade etmiyor. Bu da açıkçası çok ayıp ve üzücü bir durum." 

DHA