"Türkiye, saman ithal eder hale geldi"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, "Düşünebiliyor musunuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti saman ithal ediyor.

Türkiye, saman ithal eder hale geldi
08 Eylül 2013 Pazar 17:56 tarihinde eklendi.

Bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti saman ithal eder mi? Buğday ihraç eden Türkiye Cumhuriyeti buğday ithal eder mi? öyle bir şey olabilir mi? Bu nedenle tarlalarımıza sahip çıkalım."

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Gümeli beldesinde 4. Bölüklü Yayla ve Bal Festivali düzenlendi. Festivale Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk ile birlikte diğer il ve ilçe protokolü katıldı. Festivalde organik tarım ürünleri ve yaylaya has acı balın tanıtıldı.

Haberal, "Şöyle bir baktım. Her tarafımız orman. Bizim görevimiz ülkemizi yüceltip ve yükseltmektir. Nasıl? Hepimiz beraber. Kavga etmeden. Birbirine engel olmadan. Ben her zaman söylüyorum. Teyzelerimin ben misafir odalarında ben ilkokula başladım. Gaz yok, elektrik hayal. Odun ateşinin ışığında ders çalıştım. Ama bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bilimde sanatta ve teknikte Atatürk'ün söylediği asrın medeniyet düzeyine ulaştı.

Onu da aşmaya çalışıyor. Çünkü bugün hem ülkemizde hem de dünyada ilklerin altına imza atar duruma geldi. Ben bunu şöyle özetledim. Odun ateşinin ışığından lazer ışınına. Odun ateşinin ışığında çalışan ben bugün lazer kullanıyorum. Bu milletimizin eseri, milletimizin zaferidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferdir." şeklinde konuştu.

"Bizim ülkemiz için hep şöyle düşünüldü. Türkiye Cumhuriyeti bir tarım ülkesidir. Bir hayvancılık ülkesidir. Ben her zaman bununla gurur duydum. Teknolojiyi her yerde bulabilirsiniz. Teknolojiyi her ortamda yaratabilirsiniz. Eğer topraklarınızı betonlaştırırsanız onu bir daha geriye getiremezsiniz." diyen Mehmet Haberal, "Onun için ben bir slogan geliştirdim.

Dedim ki 'Tarlalarımızı betonlaştırmayalım. Türkiye'yi aç bırakmayalım' Maalesef bugün gördüğüm manzara tam tersine. Hakikaten tarlalarımız betonlaşıyor. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti saman ithal ediyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti saman ithal eder mi? Buğday ihraç eden Türkiye Cumhuriyeti buğday ithal eder mi? öyle bir şey olabilir mi?

Bu nedenle tarlalarımıza sahip çıkalım. Ben organik tarımı çok iyi bilirim. Kara sabanı çok iyi bilirim. Çiftçiliğin ne olduğunu çok iyi bilirim. Onu birebir yapan o dönemin ne kadar meşakatli olduğunu çok iyi bilen birisiyim. Ama bakın bugün herkes organik tarımdan söz ediyor. O yüzden organik tarıma sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın konuşmasının ardından Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam tarafından hediyeler takdim edildi.

Haberal, daha sonra semah gösterisini izledi. Çalınan tulumu da dinleyen Haberal, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Gümeli halkını selamlayarak Gümeli Yaylası'ndan ayrıldı.


CİHAN