"Türkiye sıvı çelik üretimini arttırmalı"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kamuda yerli üretim alımına izin verilmesinin ardından yabancı yatırımcıların Türkiye’de kendilerine partner aradığını söyledi.

Türkiye sıvı çelik üretimini arttırmalı
15 Kasım 2014 Cumartesi 23:30 tarihinde eklendi.

Türkiye'nin sıvı çelik üretimini arttırması gerektiğini belirten Bakan Işık, hükümet olarak gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Bilim, Bakan Fikri Işık, Hataylı sanayicilerle bir araya geldi.

Kamuda yerli ürün ve teknolojik ürünlerin yüzde 15 pahalı dahi olsa alınmak zorunda olduğunu söyleyen Işık “Bu ne oldu biliyor musunuz? Daha şimdiden pek çok yabancı firma üretim yapmak için Türkiye’de partner aramaya başladı. Hele hele iç pazarı çok güçlü alanlarda şimdi her gün yeni şirket evlilik görüşmelerine şahit oluyoruz.

Teknolojinin özellikle yenilikçi üretimin arttırılması için de dedik ki; eğer bir şirket teknolojik bir ürün geliştirdiyse bu şirketin kamu alımlarında ihaleye girmek için iş bitirme belgesi istiyorlar ya vereceğimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın vereceği belge bu teknolojik üründür belgesi, iş bitirme yerine geçsin. İnanılmaz güçlü girişimcilerimiz var. Ama bu insanların kamu ihalelerinden pay almalarının önündeki en önemli engeli bu şekilde kaldırmış olduk.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sıvı çelik üretiminin mutlaka arttırması gerektiğini söyleyen Bakan Fikri Işık, “Bununla ilgili olarak uluslararası taahhütlerimizden sapmadan, hükümet olarak vermemiz gereken desteğin en yükseğini vereceğiz. Bu kararlıktayız. İstiyoruz ki Türkiye’de sıvı çelik kapasitemizi yükseltelim” dedi.

Bakan Işık konuşmasının ardından Sanayici ve İş adamları ile değerlendirme toplantısına katıldı.


CİHAN