Türkiye Somali için seferber

Türkiye, tarihinin en kurak yazını geçiren Somali için harekete geçti

Türkiye Somali için seferber
04 Ağustos 2011 Perşembe 09:47 tarihinde eklendi, 1.935 kez okundu.

 

17 Ağustos felaketinin ardından başlatılan en büyük yardım kampanyası gün geçtikçe büyüyor. Somali’deki dram kamu kurumları da harekete geçirdi. 
 
- Türk Kızılayı: Afrika Kararmasın! İnsanlık için iyilik kandillerini yakalım” sloganıyla yardım kampanyasına katılıyor. 2868 kısa mesaj hattı, alo 168 bağış hattı ve tüm bankalardaki Kızılay hesaplarından Somali için bağış toplanıyor. 200 liralık mutfak seti ve gıda kolileriyle, 5 kişilik Somalili bir ailenin aylık gıda ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. 
 
- Diyanet İşleri Başkanlığı: Diyanet, “Her evden bir fitre bir iftar Afrika’ya” sloganıyla Somali’deki açlık sıkıntısına dikkat çekiliyor. Cep telefonundan ‘Afrika’ yazıp 5601’e gönderenler, Somali için 5 lira yardım yapmış olacak. 
 
- Yardımeli Derneği: Somali’de çocuklar açlıktan ölmesin” kampanyasını başlattı. Dernek yönetici Osman İlhan,açlık bölgesine gitti. Banka hesapları ve online bağışla Somali’ye yardım kampanyasına destek veriliyor.
 
- Kimse Yok mu Derneği: Afrika Gıda Yardım Kampanyası düzenleyen dernek, bu kapsamda cep telefonundan ‘açlık’ yazıp 5777 mesaj göderenlerin 5 lira bağışta bulunacağını açıkladı. 40 bin gıda kolisinin Dadaab kampına sığınan Somalili mültecilerin de bulunduğu ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.”
 
- Cansuyu Derneği: Afrika ülkelerinde iftar sofraları kurarak, kumanya dağıtımları yapılıyor. Cansuyu, Somali’de kuyu açma faaliyetlerinde de bulunuyor. Şuana kadar 100 bin lira yardım taplandığı açıklanırken, hedef rakamın 3 milyon lira olduğu belirtildi.
 
- İnsani Yardım Vakfı: Somali kamplarında ilk etapta 45 bin kişiye, ramazan boyunca yetecek miktarda gıda malzemesi dağıtıldı. Hayırseverlerin desteğiyle 3 bin tonluk acil yardım gemisi bölgeye gönderildi. İHH’nin kampanyasında cep telefonundan ”Afrika” yazıp 3072gönderenler 5 liralık bağış yapmış olacak.

Vatan Gazetesi