Türkiye söylentisi İtalya'yı karıştırdı

İtalya’nın en sevilen markalarından kakaolu fındık kreması Nutella’nın İtalya’daki fabrikasını tamamen kapatarak üretime Türkiye’de devam edeceği söylentisi ortalığı karıştırdı.

Türkiye söylentisi İtalyayı karıştırdı
24 Eylül 2012 Pazartesi 11:13 tarihinde eklendi.

 

İnternette yayılan bir haberde Ferrero tarafından üretilen Nutella’nın Alba kentindeki fabrikasının kapatılarak üretimi Türkiye’ye taşıyacağı iddia edildi. Dünyanın en büyük 4. çikolata ve şekerleme üreticisi Ferrero, bu yıl Manisa’da yeni fabrikasının temelini atmıştı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika Şubat 2013’te açılacak.
 
Ferrero açıklama yaptı
 
Başta Nutella ve Kinder sürpriz yumurta üretimi yapacak olan fabrika 200’e yakın istihdam sağlayacak. İtalyan medyasında yankı uyandıran “Nutella Türkiye’ye taşınacak” söylentisi internet forumlarında tepki yağmuruna neden oldu.
 
Haberin yayılması üzerine Nutella’nın üreticisi Ferrero bir açıklama yaparak Türkiye’deki tesiste yalnızca Türkiye pazarı için üretim yapılacağını, İtalya’nın Alba kentindeki fabrikada da üretimin devam edeceğini belirtti. İtalyan gazeteleri “Nutella İtalyan kalacak” başlıkları attı.
 
FIAT'IN TÜRKİYE AÇIKLAMASI İTALYA'YI KARIŞTIRDI
 
Geçen hafta Fiat CEO’su Marchionne, bir gazeteye verdiği demeçte, ”Fiat’ı, yurtdışından kazandıklarımla İtalya’da tutacağım” diyerek, otomotiv devinin Türkiye, Brezilya ve Polonya gibi ülkelerde bulunan fabrikalarının, İtalya’ya göre firmaya daha çok getirisi olduğunu açıklaması ülkede tartışma yaratmıştı. Kriz, İtalya Başbakanı Mario Monti’nin devreye girmesiyle çözülmüştü.

Milliyet