Türkiye, Twitter kullanımında 1. sırada

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Bulut, Türkiye'nin 9 milyon Twitter kullanıcısı ile 1. sırada yer aldığını söyledi.

Türkiye, Twitter kullanımında 1. sırada
20 Şubat 2014 Perşembe 20:47 tarihinde eklendi.


Sinop Üniversitesi öğrencilerine “Gençlik ve Sosyal Medya” başlıklı bir konferans veren Dr. Bulut, kurum olarak “sosyal medya” üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçlarını Üniversite öğrencileri ile paylaştı. Dr. Mehmet Bulut, Türkiye’de internet kullanım oranlarının arttığını ve diğer çeşitli etkenlerle birlikte sosyal medya kullanımının gün geçtikçe yaygınlaştığını söyledi.

Dr. Bulut, gençlerin sosyal medya tutumlarını ölçmek için yapılan araştırmaya göre, "Türkiye dünya genelinde Twitter kullanımında 9 milyon kullanıcı rakamıyla birinci sırada yer alıyor. Araştırmanın sonucuna göre, yüksek öğretim mezunları ve Ege’deki gençler arasında sosyal medya kullanımının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Gençlerin sosyal medya kulanım sıklıkları sosyal medya ile yakın bir ilişki içinde olduklarının ipuçlarını taşıyor. Gençlerin en çok kullandıkları sosyal medya mecrasının Facebook olduğu sonucuna ulaştık. Sosyal medyanın gençler için sadece eğlence değil, aynı zamanda geleneksel medyanın alternatifi olduğunu gördük. Gençler için sosyal medyada en önemli konu ise özgürlük.”

"GENÇLER EN ÇOK GÜNLÜK OLAYLARI YORUMLUYOR"

Gençlerin sosyal medyada en çok yorum yaptıkları 3 konunun günlük olaylar ve durumlar, toplumsal konu ve olaylar, müzik-film-dizi-tv yorumları olduğunu ifade eden Dr. Mehmet Bulut, sosyal medyaya yönelik tutum gruplarını ve yüzdelik yoğunluklarını ise; erkek rasyoneller yüzde 16, kadın rasyoneller yüzde 24), aktivistler yüzde 20, özdeşleşenler yüzde 10) ve kuşkucular yüzde 17 olarak sıraladı. Bulut sonuç olarak, "Sosyal medya etiği diye önemli bir kavram ortaya çıkmıştır. Gençler sosyal medyada etik bulmadıkları hususu ise; kötü söz, hakaret veya küfür içeren mesajlar yazmak olarak belirtmiştir." şeklinde konuştu..

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Berber, Dr. Mehmet Bulut’a hediye takdiminde bulundu.


CİHAN