Türkiye ümitler tekvando şampiyonası başladı

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası, Alanya'da başladı.

Türkiye ümitler tekvando şampiyonası başladı
29 Ocak 2013 Salı 16:00 tarihinde eklendi.

 

Alanya Atatürk Spor Salonu'nda 6 gün sürecek Türkiye Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda 70 ilden 980 erkek, 440 kadın sporcu mücadele edecek. Erkekler ve kadınlarda 8'er sıklette düzenlenen turnuvanın ilk gününde 46 kilo kadınlar, 54 kilo erkekler müsabakaları yapıldı. Şampiyona için ilçeye gelen Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ve Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin, Kaymakam Erhan Özdemir ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. 
 
Kaymakam Erhan Özdemir, şampiyonanın sorunsuz geçmesi için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek tekvando camiasını Alanya'da ağırlamaktan son derece keyif aldıklarını kaydetti.
 
Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise "Alanya'da 'ölü sezon' olarak adlandırdığımız kış aylarında konaklama tesislerinin boş kaldığına işaret ederek, "Bu nedenle birçok federasyonumuzun himayesinde ilçemizde çok güzel spor organizasyonları düzenleyerek esnafımıza ve turizmcilerimize katkı sağlıyoruz. Tekvando Federasyonu'na da spor turizmine sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 
 
2000 KİŞİ ALANYA'DA
 
Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin de sporcu, idareci, hakem ve veliler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişinin şampiyona için Alanya'ya geldiğini dile getirdi. 
 
Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin ise iklim şartları dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk organizasyonu Alanya'da düzenlediklerini söyledi. Bu şampiyonanın aynı zamanda milli takımların seçmeleri niteliğini de taşıdığını belirten Şahin, şu bilgileri verdi:
 
"2012 Londra Olimpiyatları bizim için çok başarılı geçti. Bir altın ve bir gümüş madalya ile ülkemizin gururu olduk. İnşallah bu sezon da Alanya'daki açılışımız bize yine uğurlu gelecek. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum." dedi
 
Bu yıl tekvandoda Akdeniz Oyunları'na katılacaklarını kaydeden Şahin, "Bu nedenle milli takım seçmeleri çok çekişmeli geçiyor. İki hafta sonra yine Alanya'da milli takım büyükler seçmesi yapacağız. O da Dünya Şampiyonası için ön hazırlık çalışması olacak" diye konuştu.

DHA