Türkiye Uzay Ajansı kuracak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, uzay ve havacılık alanında çalışmaları tek elden yürütmek için Uzay Ajansı kuracaklarını açıkladı.

Türkiye Uzay Ajansı kuracak
01 Ekim 2014 Çarşamba 19:18 tarihinde eklendi.
Elvan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (Turkish Aerospace Industries-TAI) ziyaretinde “Uzay Ajansı ile ilgili mevzuat ve kanun tasarısı çalışmalarımızı tamamladık. İlgili kurumların görüşünü aldıktan sonra Bakanlar Kurulu’na sunarak TBMM’nin gündemine getireceğiz.” dedi. Ziyaretinde Türkiye’nin bölgesel uçak üreteceğini de bildiren Elvan, “TAI yetkilileri üretim için yetkinliklerinin ve gerekli altyapılarının bulunduğunu beyan etti. Bakanlık olarak bu alanda gerekenleri yapacağız.” ifadelerini kullandı. Elvan, ayrıca 5 ATAK helikopterinin üretilip Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) verildiğine işaret etti. Sene sonuna dek 4 tane daha helikopterin TSK’ya gönderileceğine temas etti.
 
UÇUŞLARI TAKİP ETTİ
TÜRKSAT 6A’nın Türkiye’nin mühendisleri tarafından yapılacağı müjdesini veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Türkiye olarak uydumuzu kendi mühendislerimizle Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi‘nde üreteceğiz.” açıklamasını yaptı. TÜRKSAT’ın bu projeye toplam yatırımın yüzde 62,55’i oranında, 54 milyon 18 bin 349 Euro katkı sunduğu öğrenildi. TAI’de Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı’dan proje detaylarını alan Lütfi Elvan, ATAK, ANKA ve HÜRKUŞ’un uçuşlarını takip etti, daha sonra F35 uçaklarına parça üreten alanı dolaştı.