"Türkiye üzerine düşeni yapmalı"

Hollande, Elysee Sarayı'nda Fransız büyükelçilerinin katıldığı yıllık toplantıda Suriye'de IŞİD'e karşı Türkiye'nin de üzerine düşeni yapması; Kürtlerle diyalogun yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye üzerine düşeni yapmalı
25 Ağustos 2015 Salı 20:48 tarihinde eklendi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'nda Fransız büyükelçilerinin katıldığı yıllık toplantıda Suriye'de IŞİD'e karşı Türkiye'nin de üzerine düşeni yapması; Kürtlerle diyalogun yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.
 
 
Hollande, "Suriye'de siyasi geçiş bir zorunluluktur. Suriye'de siyasi çözüm Esed'in etkisizleştirilmesine bağlı. Rusya'nın da destek verdiği bir diyalog ortamı mümkün. 3 şartın belirlemesi gerekiyor; Esed'in etkisizleştirilmesi, çözüme İran, Ortadoğu ülkeleri ve tüm tarafların dahil edilebilmesi, tüm muhaliflere garanti verilmesi" dedi.
 
 
Hollande, konuşmasının 'Fransa'ya yönelik tehditler' bölümünde, Amsterdam-Paris seferini yapan trende yaşanan saldırı girişimini hatırlatarak, "Son olaylar yeni saldırılara karşı hazırlıklı olmamız ve kendimizi korumamız gerektiğinin en taze örneği" dedi.