"Türkiye yeniden tatil cenneti"

İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi, Türkiye'nin İsrail için yeniden favori tatil merkezi olduğunu yazdı.

Türkiye yeniden tatil cenneti
03 Nisan 2013 Çarşamba 17:08 tarihinde eklendi, 1.238 kez okundu.

 

Haaretz, Türk Hava Yolları ve diğer hava yolu şirketlerinin Türkiye'ye gerçekleştirdiği seferlerini artırdığını ve Türkiye'deki farklı tatil yerlerine uçuşlarını genişletmeye hazırlandıklarını aktardı.
 
Gazeteye göre, Yahudilerin kutsal bayramı Passover haftasında Türkiye'yi tercih edenlerin sayısı dörde katlandı. Bu artışın nedeni de İsrail ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin üç yıl aradan sonra yeniden normale dönmesi.
 
Gazete, favori tatil merkezi Antalya'nın yanısıra İsraillilerin Dalaman, Bodrum ve Marmaris'i de tercih etmeye başladığını yazarken geçtiğimiz pazar günü ile çarşamba gününe kadar Tel Aviv'den Antalya'ya 25 uçuşun gerçekleştiğini yazdı. 
 
İsrail'deki Travelist seyahat acentası ise iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin düzelmesinin ardından 13 bin tatilcinin Antalya'ya tercih ettiğini açıkladı. Acentaya göre, Antalya, Barselona ve Berlin'den sonra en popüler tatil merkezi olarak yer alıyor.
 
İsrail Havaalanları Müdürlüğü de geçen yılın aynı ayına göre İsrail'den Türkiye'ye giden yolcu sayısının yüzde 58 artarak 85 bin 200'e yükseldiğini belirtti.

DHA