"Türkiye yüzde 30 düzeyinde yoksullaştı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, “Son bir yıldır 2013 Ocak’ı ile 2014 Ocak’ı arasında Türkiye yüzde 30 düzeyinde yoksullaştı. Son üç haftada ise 6,3 oranında yoksullaştık.” dedi.

Türkiye yüzde 30 düzeyinde yoksullaştı
26 Ocak 2014 Pazar 20:35 tarihinde eklendi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, Bolu’da partisinin il binasında basın mensupları ile buluştu. Topçu’ya, MHP Bolu Belediye başkan adayı Şükrü Gülez ve İl Başkanı Mehmet Aydın eşlik etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Topçu ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"DEVLETİN TEMELİNE DİNAMİT KONULUYOR"

Devletin temeline dinamit konulduğunu söyleyen Topçu, “Şimdi paralel yapı deniyor ve özellikle devletin temeline dinamit koyacak şekilde devletin bütün kurumları tahrip edilmeye çalışılıyor. Devleti tahrip ederseniz gelecekte Türkiye Cumhuriyeti’nden bahsedemezsiniz. Siz insanları teker teker tahrip ettiğinizde, onları karalamalarla bütünleştirerek bu kurumları yıpratmaya kalktığınızda bu bumerang gibi sizi de vuracaktır. Bunu hiçbir zaman unutmayın.” ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 3Y ile mücadele etmek için iktidara geldiğini söyleyen Topçu, “Bunlar yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklardı. Bakıyoruz ki bu 3’ünü de paravan olarak kabul edip, bizzat kendileri bunun kaynağını oluşturdular. Kendileri uygulamaları ile bu kavramları meşru hale getirmeye çalıştılar. Yolsuzluk dediler, yolsuzluğun ana kaynağı kendileri oldular. Demek ki 11 yılda neler yapıldı da bu kadar su yüzüne çıktı. Vatandaş her şeyden bihaber.

Vatandaş yalnızca karnını doyurmakla meşgul. Anı kurtarmakla, evine rızkını götürmekle meşgul. Vatandaşı yoksul hale getirdiler ki yoksullukları görecek gücü kalmadı. Böyle olunca da devleti parsellediler, yediler, yuttular. Bu yeme yutmaların açığa çıkmasını da 17 Aralık’ta gördük.

Bu millet bunları affetmeyecek. Yolsuzlukla mücadele ederken yolsuzluğun ana kaynağını oluşturacak bir çeteleşme içinde olduklarını gördük. Şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan herkes nasibini alıyor. Son bir yıldır 2013 Ocak’ı ile 2014 Ocak’ı arasında Türkiye yüzde 30 düzeyinde yoksullaştı. Son üç haftada ise 6,3 oranında yoksullaştık.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TEK SESLİ OLUYOR"

Yaşanan gelişmeleri tek seslilik olarak niteleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, “30 Mart’ta bu millet artık AKP iktidarına dersini verecektir. Artık uzun soluklu iktidarlar biliyorsunuz diktatörleşme eğilimlerini gündeme getiriyor.

Şimdi baktığımızda da Sayın Başbakan’da bu eğilimleri çok rahatlıkla görmeye başladık. İktidar hırsı artık birtakım şeyleri zorla elde etme durumunu gündeme getiriyor. Yasama dediğimiz ve demokrasinin bütün öğelerini, bütün özelliklerini bünyesinde bulunduran organ artık tekme tokat bir hale dönüştü. Çoğunluğun tahakkümünün gerçekleştiği bir yasama organını görüyorsunuz. Yürütme de aynı şekilde, AKP iktidarından oluşan bakanların icraatları şeklinde.

Yalnızca kendilerinin aldığı kararlardan oluşuyor. Yargıyı da kendi tekellerine almaya çalışıyorlar. Türkiye’de yasama, yürütme, yargı, sivil toplum kuruluşları ve medyanın kontrol altına alındığı ve tek sese dönüştürüldüğü bir dönem yaşanıyor.” eleştirilerinde bulundu. 


CİHAN