"Türkiye'de 3Y sorunu vardı"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye’nin 2002’de 3 Y sorunu vardı. Türkiye’de yolsuzluk vardı, yoksulluk vardı ve yasaklar vardı. Aradan 12 yıl geçti bu 3 Y katlana katlana geldi ama 2 Y daha eklendi. Bir yalan eklendi, bir de yüzsüzlük eklendi." dedi.

Türkiyede 3Y sorunu vardı
26 Şubat 2014 Çarşamba 20:34 tarihinde eklendi.


CHP Osmaniye Seçim Bürosu'nun açılışına katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. "Hırsızlık, oğuldan babaya geçmez, babadan oğula geçer. Türkiye’de hırsızlığın babadan oğula geçtiğini 76 milyon insanımız bilir. Ama baba ile oğulun çaldığını ilk kez görüyoruz.

Dün ‘kardeşim’ dediği Esat’a sonra ‘katil Esat’ dedi. Geçmişte ‘kardeşim’ dediklerine şimdi ‘paralel devlet’ diyor, ‘çete’ diyor, ‘örgüt’ diyor. Başkalarının kasetlerini seçim meydanlarında basbas bağırıyor, kendisinin ses kaydına ‘montaj’ diyor. Hemşehriniz Bahçeli’ye yönelik ‘sende çoluk çocuk yok, sen bilmezsin bunu’ diyor. Bu konular siyasetin konusu değildir, bunlar insanların kendi takdiridir. Hırsız evlat olacağına hiç olmasın daha iyi. Bunlar hazineden paramızı çaldılar, sandıktan oyumuzu çaldılar, çocuklarımızın sınavdaki sorusunu çaldılar." diye konuştu.

Vatandaşlardan CHP Osmaniye Belediye başkan adayı Haydar Aktürk’e destek vermelerini isteyen İnce, "30 Mart günü ampulü sola çevireceksiniz. Ampul gevşer. Haydar arkadaşıma destek vereceksiniz. Onu belediye başkanı yapacaksınız, ben de hayırlı olsuna geleceğim." ifadelerini kullandı.


CİHAN