Türkiye’de bin 493 çocuk koruyucu aile yanında

Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi Başkanı Erdem Albayrak, Türkiye’de bin 493, Amerika’da 408 bin çocuğun koruyucu ailenin yanına yerleştirildiğini ifade etti. Erdem Albayrak, Türkiye’de 23 bin çocuğun ise koruyucu aile beklediğini belirtti.

Türkiyede bin 493 çocuk koruyucu aile yanında
15 Ocak 2013 Salı 12:08 tarihinde eklendi.

 

Erdem Albayrak, Türkiye, Amerika ve Avrupa ülkeleri ile koruyucu aile kıyaslamasından Türkiye’nin rakamsal anlamda çok geride kaldığını belirtti. Türkiye’de 23 bin civarında çocuğun koruyucu aile beklediğini belirten Albayrak, dünya genelinde de koruyucu aile uygulamasının yaygın olduğunu ve ileri seviyede bulunduğunu ifade etti. 
 
Koruyucu aile hizmetleri için ülkelerin ciddi harcamalar ve çalışmalar yaptığını kaydeden Albayrak, “Dünya ülkelerinin yaşadığı kimsesiz, bakıma muhtaç çocuklarla ilgili ülkemizde sorunlar yaşıyor. Bunun çözümü noktasında ise uygulama aynı. Koruyucu aile yanında çocukların geleceği hazırlanması ve yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bu çalışmayı yapan Amerika’da 408 bin civarında çocuk koruyucu aile hizmetinden faydalanıyor. Amerika’nın nüfusu 314 milyon kişi. Türkiye’ye göre nüfusu 4 katıdır. Bizdeki bin 500 çocuğa karşı 400 bin çocuk koruyucu aile yanında kalıyor. Avrupa’nın küçük devletlerinden birisi olan Hollanda’nın nüfusu 15 milyon. Bizim nüfusun 5’de biri kadar büyüklükte. Bu ülkede 29 bin çocuk koruyucu aile hizmetinden yararlanıyor. İngiltere’nin 63 milyon nüfusu var. 60 bin çocuk koruyucu aile yanında.” diye konuştu. 
 
Erdem Albayrak, bu sayılar dikkate alındığında Avrupa’da yetişkin özürlü ve yaşlılar içinde koruyucu aile projesi uygulandığını ve Türkiye’nin bu konuda rakamsal olarak geride kaldığını sözlerine ekledi.

CİHAN