Türkiye'de BİR İLK

Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni yönetiminin vizyonu doğrultusunda, Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan sezonun ilk Big Air yarışması için, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde bulunan İTÜ

Türkiyede BİR İLK
18 Aralık 2014 Perşembe 14:30 tarihinde eklendi, 5.221 kez okundu.
Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni yönetiminin vizyonu doğrultusunda, Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan sezonun ilk Big Air yarışması için, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde bulunan İTÜ Stadyumu'nda, 42 metre yüksekliğinde ve 110 metre uzunluğunda dev bir rampa kuruldu.
 
Geçmiş rampaların yüksekliğini 38 metre olarak açıklayan Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Memet Güney, böylece İstanbul'daki Şampiyona'nın tarihine geçtiğini söyledi. 60-200 arasında değişen fiyatlarla 20.000 biletin satışa sunulacağı açıklanırken, müsakabaların Eurosport kanallarından naklen Dünya'nın çeşitli ülkelerinde yayınlanacağı ifade edildi.
 
BAŞKAN YARAR, "AMAÇ YETENEKLİ GENÇLERİ BU SPORA KAZANDIRMAK"
 
FIS Big Air Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getiren Türkiye Kayak Federasyonu'nun Başkanı Erol Yarar, şunları söyledi: "Snowboard, kış sporlarının en heyecanlı ve zevkli dallarından biri ancak Türkiye'de yeterince tanınmıyor. Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getirmekteki amacımız, Türk sporcularını ve seyircilerini snowboard heyecanı ile tanıştırarak gençlerimizi bu alana yönlendirmek. Bu yarışmaya farklı ülkelerden sporcular katılacak ancak ne yazık ki aralarında Türk sporcu yok. Snowboard çok zevkli, heyecanlı bir disiplin ve inanıyoruz ki, ülkemizde bu spora ilgi duyacak ve ileride Türkiye'yi benzer uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil edecek çok yetenekli gençlerimiz var. Federasyon olarak hedefimiz, bu yetenekli gençleri ülkemize ve kayak dünyasına kazandırmak. Bu yılki organizasyonun bir başlangıç olmasını ve ileride kendi sporcularımızın da yarışacağı etkinliklere ev sahipliği yapmayı diliyoruz."