"Türkiye'de kurşunla hallediyorlar”

İspanya’nın kuzeybatısındaki Valladolid şehrinin Belediye Başkanı Francisco Javier Leon de la Riva, Türkiye’yi ima eden sözler sarf etti.

05 Eylül 2013 Perşembe 20:28 tarihinde eklendi.


Leon de la Riva, İspanya’da yaygın olan yolsuzluğun Madrid’in 2020 Olimpiyat’larını kazanmasına engel teşkil edip etmeyeceğine dair soruya, “İspanya’da bu meseleler komisyonlarla çözülüyor ve sonsuza kadar sürüyor. Ama orada bunu bir kurşunla hallediyorlar.” dedi.

Valladolid Belediye Başkanı bu sözleriyle Türkiye’yi kastetmediğini belirtse de, El Pais gazetesi, Leon de la Riva’nın Türkiye’yi ima ettiğini yazdı.

İspanya’da diğer ülkelere nazaran daha çok politik yolsuzluğun olmadığını savunan Belediye Başkanı Leon de la Riva, dolayısıyla bunun Madrid açısından bir dezavantaj oluşturmayacağını öne sürdü.

İstanbul’un adaylığını yorumlayan Francisco Javier Leon de la Riva, “Asya ve Avrupa’nın arasında at üstünde yerleşen” Türkiye’nin “karışık politik durumunun olduğunu” bu yüzden “idare etmenin zor olduğunu” iddia etti.

Tokyo’yu Madrid’in en büyük rakibi olarak gören ve Fukuşima’daki radyoaktif su sızıntısından dolayı dezavantajlı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı, 2014’ü isteyen Fransa’nın kendilerine sorun çıkarabileceği öngörüsünde bulundu.


CİHAN