"Türkiye'deki fırsatlar beni heyecanlandırıyor"

Doğan Holding’in 2012 yılı sonuçları ve 2013 hedefleri, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ve İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen’in katıldığı toplantıda açıklandı.

Türkiyedeki fırsatlar beni heyecanlandırıyor
11 Nisan 2013 Perşembe 18:11 tarihinde eklendi.

 

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, 2012’nin dünya için ilginç bir yıl olduğunu belirterek, Türkiye için olumsuzlukların olumluya döndüğünü söyledi. Faralyalı, “Bugün aslında Türkiye’nin, önümüzdeki yıllarda 1 trilyon dolarlık bir ekonomiyi yakalamasından, iç barışı sağlamasından ve güçlü coğrafi konumunu yeni ilişkilerle zenginleştirmesinden söz ediyoruz. Bu durum beni çok heyecanlandırıyor.” dedi.
 
Holding, 2012’de piyasa değerini yüzde 85, faiz, vergi ve amortisman öncesi kârını yüzde 46 artırdı. Konuşmasına dünyanın büyük bir küresel dönüşüm sürecinde olduğunu belirterek başlayan Faralyalı, Türkiye’nin de bu dönüşüme en iyi şekilde ayak uydurduğunu vurguladı ve “Doğacak imkanları en iyi değerlendirecek gruplardan biri Doğan Holding olacak.” dedi.

Türkiye ve dünyanın ilginç bir dönüşüm süreci yaşadığını vurgulayan Faralyalı, “Dünyada tarihi bir eksen kayması yaşanıyor. Sadece batıdan doğuya değil, Güney Amerika ile Afrika’nın resme girmesi ile kuzeyden güneye doğru da. Birçok büyük akımın eş zamanlı etkilediği bu dönüşüm döneminde, iki ekonomik odak noktası dikkat çekiyor: Medya ve enerji...” ifadelerini kullandı. 
 
Faralyalı, Doğan Holding’in medya ve enerji sektörüne yaklaşımını da şöyle açıkladı: 
 
“Türkiye’de reklam yatırımlarının gidecegi çok yol var. Bu gerçek Dogan Grubu’na büyük bir organik büyüme imkanı vaadediyor. Bunun yanında dijital devrimin sektörümüze sunduğu fırsatlar bizi çok heyecanlandırıyor. Öte yandan, ulusal sınırların gittikçe önemini yitirdiği bir dünyada Doğan Grubu olarak yurt dışında medya yatırımı arayışlarımızı da devam ettiriyoruz. Enerjide ise hedefimiz dengeli bir portföy oluşturarak büyümek. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji yatırımlarına, enerji üretimi ve dağıtımı fırsatlarına ilgimiz halen geçerli. Sadece Türkiye’de değil, bölgedeki fırsatları da değerlendiriyoruz.” 

CİHAN